Hirdetés

Az első nézők nem győzik dicsérni Halle Bailey A kis hableányát

|

Befutottak az első kritikák A kis hableány élőszereplős feldolgozásáról, amelyek Bailey alakításáról biztató, a filmről viszont vegyes képet mutatnak.

Hirdetés

A Disney ugyan már a 90-es évek óta készít élőszereplős feldolgozásokat a saját meséiből, de a 2015-ös Demóna után a szórakoztatóipari óriás magasabb fokozatba kapcsolt, és egymás után szórja a remake-eket, amelyek többnyire hullámzó minőségben igyekeznek megidézni valamit az animátorok által teremtett varázslatból.

A futószalag most az 1989-es A kis hableány feldolgozását szállítja Rob Marshall rendező tolmácsolásában, amely ugyan csak május 23-án érkezik meg a mozikba, de a sajtó néhány képviselője már részt vehetett egy előzetes vetítésen, így most befutottak róla az első, közösségi médiában posztolt vélemények.

Hirdetés

Ezeket átpörgetve az egyik kiemelendő konklúzió, hogy minden újságíró egyöntetűen dicséri a főszereplő Halle Bailey alakítását, akit ugyebár rengeteg támadás ért, mióta kiderült, hogy fekete színész létére ő játssza majd az eredetileg Jodi Benson által életre keltett Arielt. Ami viszont még fontosabb, hogy magát a filmet illetően már hullámzóak a tapasztalatok: egyesek elégedettek vele, mások viszont a gyenge pontokra is rámutatnak.

Az egyik ilyen a Gizmodo vezető riportereként tevékenykedő Germain Lussier. Az újságíró szerint aki izgatottan várta a feldolgozást, annak tetszeni is fog Rob Marshall munkája, a látványvilágot azonban "furcsának és összefüggéstelennek" nevezte, amivel a beágyazott GIF alapján arra utalt, hogy bizonyos CGI-elemek erősen idegennek hatnak a vásznon. Lussier emellett azt is megjegyezte, hogy Bailey és az Ursulát játszó Melissa McCarthy remekelnek, valamint a dalok is működnek, de A kis hableány akkor is "szükségtelennek" érződik.

Az ellenkező pólust képviseli a NextBestPicture szerzője, Joe Rose Bryant, aki szerint az élőszereplős remake nemcsak megtartja az ismert és szeretett sztori szívét-lelkét, de Bailey alakítása tovább is emeli az összképet egy olyan tökéletes alakítással, amely alkalmas arra, hogy sztárt faragjon a 20 éves színésznőből. Azt egy további posztban ugyan még Bryant is elismeri, hogy a VFX nem mindig tökéletes, de szerinte még így is jobb, mint amire a trailerek alapján számíthattunk.

Egy harmadik utat jár Felicia Wade a Discussing Filmstől, aki szerint A kis hableány közel van ahhoz, hogy a Disney eddigi legjobb élőszereplős feldolgozása legyen, de főgonosz-fronton hiányosságokkal küzd. Wade ugyanakkor szintén nem mulasztotta el kiemelni Bailey teljesítményét, hidegrázósan jóként jellemezve az alakítást.

Mindent összegezve a korai kritikák alapján egy olyan moziélmény látszik kirajzolódni, amely a jó eséllyel a premier után is meg fogja osztani a közönséget, ezzel viszont A kis hableány remekül beillik majd az eddigi Disney-feldolgozások sorába. Ha eljön az ideje, természetesen mi is leírjuk a véleményünket a produkcióról, addig pedig marad a magyar feliratos előzetes pörgetése.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)