Hirdetés

Az első Star Wars forgatásakor még egy valódi színész alakította Jabbát

|

Végül törölni kellett a jelenetet, ami csak sokkal később kerülhetett vissza a film új változatába.

Hirdetés

Sok más karakterrel együtt Jabba, a hutt is a Star Wars franchise ikonikus szereplőjének tekinthető, aki a mozivásznon először az 1983-as A Jedi visszatérben volt látható, de persze azért a korábbi részekben is említésre került.

Később, egészen pontosan 1997-ben aztán különleges kiadást kapott a franchise első filmje, megújult speciális effektusokkal lett kiegészítve az eredeti kaland, és még kivágott jelenetek is visszakerültek.

Hirdetés

Az egyik ilyen jelenetben Jabba és Han Solo társalognak bizonyos kényes témákról. Ez a társalgás eredetileg már az első filmben is helyet kapott volna, ám bizonyos problémák miatt végül kukázni kellett. Az eredeti terv az volt, hogy egy különleges technikával keltik majd életre a legendás huttot, akit a forgatás során egy valódi színész, Declan Mulholland alakított. Idő és pénz hiányában viszont sajnos füstbe ment ez a terv.

Szerencsére aztán a '90-es évek végére eljutottak oda a filmes technológiák, hogy meg lehetett valósítani Lucas eredeti elképzeléseit, így egyebek mellett a fent említett jelenet is visszakerülhetett, és Jabba már CGI segítségével jelent meg a képernyőn.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)