Hirdetés

Az Epic Gamesnek és az Nvidiának is köszönhetjük a The Mandalorian ütős látványvilágát

|

A videojáték-ipar két fontos szereplője is segített abban, hogy a Disney sorozatában látott helyszínek élethűek legyenek.

Hirdetés

Már véget ért a The Mandalorian második szezonja is, ami bizony jó néhány izgalmas pillanatot tartogatott a Star Wars-rajongók számára, és a produkció minőségére sem igazán lehetett panasz, habár a képbe belógó, farmeres fickó azért egy elég érdekes baki volt.

A sorozat minősége viszont nemcsak az írók és a színészek érdeme, hanem többek között a George Lucas által alapított Industrial Light & Magic csapatáé is, hiszen a srácok megintcsak kitettek magukért.

Hirdetés

Az ILM némileg átalakította a második szezonhoz a StageCraft platformot, így a 2.0-s verzióval még ütősebb virtuális produkciót voltak képesek letenni az asztalra. A különleges megoldás lényege az, hogy a valódi díszletet hatalmas LED panelekkel egészítik ki, amelyek képesek virtuális helyszínek megjelenítésére. Ennek hála pedig jóval egyszerűbb dolguk van a készítőknek, hiszen így sokkal jobb képet kapnak az adott jelenetről, mintha zöld hátteret és mozgásérzékelős öltözékeket használnának.

A StageCraft létrehozásában egyébként az Epic Games és az Nvidia is segédkezett korábban, ám a második szezon miatt több változtatást is eszközölt az ILM rajta. Így például megnőtt a LED fal mérete, és a rendereléshez használt, Helios nevű motor is átesett ilyen-olyan fejlesztéseken. Az újításoknak hála a készítők akár már arra is képesek, hogy egyenként mozgassák egy hatalmas erdő fáit, a jövőben pedig csak még jobb lehet a StageCraft.

Ha még többet szeretnétek megtudni a virtuális produkció részleteiről, akkor mindenképp nézzétek meg az alábbi videót!

Ti mennyire voltatok megelégedve a The Mandalorian második szezonjának látványvilágával?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)