Hirdetés

Az eredeti Space Jam rendezője csúnyán lehúzta az új filmet

|

Joe Pytka szerint a Space Jam: Új kezdet egyszerűen vacak, és ki is fejtette, hogy miért.

Hirdetés

Az 1996-ban bemutatott Space Jam - Zűr az űrbent a maga korában ugyan alaposan lehordták a kritikusok, a közönség viszont kevésbé akadt fenn a részleteken, így Michael Jordan és a Bolondos dallamok mesehőseinek közös kalandja végül kultstátuszba emelkedett.  

A nemrég mozikba került folytatás, a Space Jam: Új kezdet mintha ápolná a hagyományt, és a kíméletlen kritikák ellenére is sokan találják szórakoztatónak, köztük a puliwoodos kollegák is.

Hirdetés

Az eredeti Space Jam rendezőjét, Joe Pytkát viszont egész biztosan nem győzte meg a stafétát átvevő Malcolm D. Lee alkotása, amiről nyíltan mesélt a TMZ-nek adott interjújában. A 80-as 90-es években több sikeres reklámot is leforgató direktor "érdektelen zűrzavarként" jellemezte a kétórás folytatást, amit annyira unalmasnak talált, hogy csak 5 részletben tudta végignézni.

Pytka szerint mindenekelőtt problémás, hogy habár az Új kezdet főszerepét elvállaló LeBron James hihetetlen sportoló és nagyon jó színész, az első részben szereplő Michael Jordan a maga idejében nem csak egy kosaras volt, hanem a világ legnagyobb híressége is.

"Az az igazság, hogy LeBron nem Michael."

-nyilatkozta Pytka.

A nagy előd rendezője továbbá a személyes kapcsolatot is hiányolja a történet és  főhős között. A Space Jam a cselekmény szerves részévé tette Jordan életét, nagyban építve a sportoló 1993-as visszavonulására, Pytka szerint viszont az Új kezdet nem így kezeli LeBron James karakterét.

A rendező a mellékszereplők felhozatalát sem találja elég erősnek a Charles Barkleyt, Muggsy Bogguest, Shawn Bradley-t és Bill Murray-t felvonultató első részhez képest. Mint mondta, semmire sem emlékszik abból, amit a folytatásban feltűnő Anthony Davis, Damian Lillard, vagy mások csináltak.

Pytka a zene témáját sem hagyta szó nélkül, ami nem is csoda, hiszen az 1996-os Space Jam főcímdala igazi megasláger lett, melyhez képest szerinte az Új kezdet soundtrackje egyszerűen "jelentéktelen". Legnagyobb fájdalmaként viszont azt emelte ki, (vigyázat, enyhe spoiler!), ami Tapsi Hapsival történik a folytatásban, "szívfacsaróként" jellemezve a nyúl történetét.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A rendező szerint az is nagy gond, hogy az Új kezdet nem hű a szereplők klasszikus ábrázolásaihoz, amire az előd készítésénél még kiemelt figyelmet fordítottak. Az új figurákat a reptereken árult plüssökhöz hasonlította, melyekkel a gyerekeit vigasztalja az ember, ha túl sokáig tart az üzleti útja.

Véleményét Pytka velősen úgy összegezte, hogy cseppet sem haragszik a folytatásra, szimplán csak úgy gondolja, hogy vacakul sikerült, amire egész pontosan a nem túl finom "it sucks" (szívás, sz*r) kifejezést használta.

A film egyébként eddig a pénztáraknál is csak mérsékelt siker, de Malcolm D. Lee már nyilvánvalóvá tette, hogy egy harmadik menetre is szívesen beugrana, ahol pankrációra cserélné a kosárlabdás témát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)