Hirdetés

Az eredeti Star Wars filmek vágója páros lábbal szállt bele a Disney-be és Kathleen Kennedybe

|

Marcia Lucasnak megvan a véleménye arról, amit Kathleen Kennedy és J. J. Abrams csinált a Star Wars univerzummal.

Hirdetés

Marcia Lucas neve valószínűleg sokak számára ismeretlen, így első körben gyorsan tisztázzuk, hogy az Oscar-díjas filmesnek köszönhettük az eredeti Star Wars trilógia vágását - ő egyébként nem más, mint George Lucas ex-neje. Marcia nem finomkodott, szerinte ugyanis Kathleen Kennedy (akit egyébként kifejezetten kedvel és nagyra tart) és J. J. Abrams egyáltalán nem értik a Csillagok háborúja lényegét, gőzük sincs erről az univerzumról.

Mindezek tükrében nem meglepő, hogy az új Star Wars trilógiát is utálta az eredeti három rész vágója. Az például végtelenül dühítette, hogy szerinte bármiféle valós ok vagy indok nélkül ölték meg a hetedik részben Han Solót - Harrison Fordnak mondjuk erről lehet, más a véleménye, hiszen ő régóta ki akarta nyíratni saját karakterét, sőt már A Jedi visszatér végén szerette volna, ha Solo meghal, de ebbe George Lucas nem ment bele.

Hirdetés

Marcia Luke Skywalker halálával sem volt kibékülve, és az is felháborította, hogy "évente hányják ki magukból" az új Star Wars filmeket az alkotók. Külön kitért arra is, hogy a Disney annyira a női nézők kedvében akart járni, hogy egy női jedit tett meg az új trilógia főszereplőjének, ugyanakkor értelmes magyarázattal nem tudtak szolgálni arra, hogyan tett szert ekkora hatalomra Rey, valamint ki is ő valójában.

Két dolgot nagyon fontos kiemelni. Marcia Lucas a fenti kijelentéseket a kilencedik epizód bemutatója előtt tette, azaz még csak a hetedik és nyolcadik saga-filmet látta ekkor, viszont csak a napokban megjelent Howard Kazanjian: A Producer's Life című könyvben olvashattuk először ezeket - a kötetet az idén nyáron elhunyt forgatókönyvíró és filmtörténész, J. W. Rinzler írta.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Marcia ekkor tehát nyilván nem ismerte még Rey valódi hátterét, amit a kilencedik részben fedtek fel (más kérdés, hogy ez jó volt-e avagy sem), illetve természetesen most már arról sem lehet beszélni, hogy évente érkeznének az új Star Wars mozik. Ugyancsak meg kell említeni, hogy az előzménytrilógiáról sem volt épp jó véleménye Marciának, anno azt mondta, hogy az 1999-es Baljós árnyaktól egyenesen elsírta magát - nem örömében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)