Hirdetés

Az HBO a koronavírus ellenszerének kereséséről készít sorozatot

|

Brendan Borrell jelenleg is írja The First Shot című regényét, de a csatorna már most lecsapott az adaptációs jogokra, készül a minisorozat.

Hirdetés

A Variety információi szerint Adam McKay produceri felügyelete mellett készül egy új HBO minisorozat, ami a COVID-19 vakcinája utáni eltökélt hajszát mutatja majd be. A széria a The First Shot című regény alapján születik meg, amelyet egyébként a szerző, Brendan Borrell még most is ír.

Hirdetés

Az HBO a jelek szerint nagyon eltökélt, hiszen egy még ki sem adott elbeszélő regény adaptációs jogait vásárolta meg, de ez persze érthető is, hiszen kevés aktuálisabb téma van 2020-ban, mint a koronavírusjárvány. Borrell könyve azzal foglalkozik, hogy a különböző cégek és kutatók hogyan próbálják egymást megelőzve megtalálni a COVID-19 elleni védőoltást, illetve nem maradnak ki belőle az ehhez kapcsolódó politikai és biztonsági kihívások sem.

Fontos megjegyezni, hogy nem egy fiktív történetről van szó, Borrell írása kizárólag a tényeken alapul - a szerző a témával kapcsolatban publikált már a National Geographicban és a Science magazinban is.

Adam McKay egyébként nem csak ennek a minisorozatnak lesz a producere: több HBO-s sorozatra is aláírt már (ötéves szerződést kötött a csatornával), dolgozik többek között egy olyan szérián, ami a '80-as évek Los Angeles Lakers kosárcsapatával foglalkozik, Jeffrey Epsteinről is készít egy minisorozatot, illetve az Oscar-díja Élősködők filmet is ő fogja adaptálni, ugyancsak sorozatként. Mindezeken felül még a klímaváltozás kapcsán is gyárt egy antológiasorozatot az HBO-nak, szóval nem fog unatkozni az elkövetkező pár évben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)