Hirdetés

Az HBO, az RTL Klub, az AMC és mások is elítélik az új törvénytervezetet

|

Egyre többen szólalnak fel amiatt, hogy a kormány korlátozná a homoszexualitás vagy a nemváltás ábrázolását műsorokban és reklámokban.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy milyen heves társadalmi vitákat váltott ki egy új törvényjavaslat, amellyel a jogalkotók többek között megtiltanák a 18 éven aluliak számára hozzáférhető médiatartalmakban a homoszexualitás vagy a nemváltás ábrázolását, "népszerűsítését".  Az RTL Klub Magyarország hivatalos közleményben reagált a tervezetre, amely állításuk szerint nem csupán jelentős gazdasági károkat okozna a médiapiac szereplőinek, de kirekeszti a szexuális kisebbségeket is a tömegmédiából és negatívan befolyásolja a társadalmi elfogadást - a felvetést támogatta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Music Hungary Szövetség is. 

Hirdetés

Az országgyűlés tegnap elfogadta az eredetileg a pedofília elleni küzdelem részeként kitalált törvényjavaslatot, aminek hatására még többen álltak ki ellene és szólaltak fel az LMBTQ+ közösség érdekében. A tiltakozáshoz csatlakozott többek között az A+E Networks UK, a ViacomCBS, az AMC, a Cirko-Gejzír Mozi, valamint az HBO és a WarnerMedia is.

Az HBO Magyarország közleménye a következőket tartalmazta:

"A WarnerMedia nem tolerálja a homofóbiát, az előítéletességet és a diszkriminációt. Visszautasítjuk a homofóbia, az előítéletesség és a diszkrimináció összes formáját, és büszkén hiszünk egy olyan befogadó és együttműködő társadalomban, amelyet sokféle egyéni hang és élmény gazdagít. Történeteink nem múló ereje abban rejlik, hogy kinyitják szemünket a világra, egymásra és új, eltérő nézőpontokra."

Hasonló elveket vall a Nők lapját, a Story magazint, a Bestet, a Meglepetést, a Marie Claire-t, a National Geographicot vagy a 24.hu-t kiadó Centrál Médiacsoport is:

"Vállalatunk alapvető értéknek tekinti az emberekhez, a minket körülvevő világhoz és annak minden jelenségéhez való nyitott hozzáállást is. Ez egyet jelent az elfogadással, a sokszínűség támogatásával, az emberközpontú, toleráns gondolkodásmóddal."

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára az RTL Klubnak nyilatkozott az egyik érintett széria kapcsán: "

"Rendkívül klassz a Jóbarátok sorozat, és én hagyni fogom a gyermekeimnek (hogy nézzék). Szerintem nyugodjon meg mindenki, az ezzel kapcsolatos híreszteléseknek nem kell felülni."

Ugyanakkor hozzátette, hogy az ilyen tartalmak besorolása nem a kormány, hanem a Médiahatóság dolga. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)