Hirdetés

Az Igazságügyi Minisztérium is rábólintott a Fox felvásárlására, de csak egy feltétellel

|

A Disney már nyeregben érezheti magát, de nem tarthatnak meg mindent az üzlet után.

Hirdetés

Továbbra sem született végleges döntés az elmúlt évek egyik legnagyobb bekebelezési ügyében, a Fox részvényesei elvileg két hét múlva, július 10-én tárgyalják majd a dolgot, ekkor születhet döntés arról, hogy a Disney kezébe kerül-e a vállalat.

Hirdetés

Egy ekkora felvásárlás esetén természetesen másnak is van beleszólása a dologba, az amerikai állam különböző szervezetei pedig árgus szemekkel figyelik az eseményeket. Az Igazságügyi Minisztérium szakértői alaposan megrágták a dolgot, és arra jutottak, hogy engedélyezik a Disney-nek a felvásárlást, de csak egyetlen feltétellel: a vállalatnak 90 napon belül túl kell adnia azon a 22 regionális sportcsatornán, amiket a felvásárlással szerez.

A Disney-nél lévő ESPN-nel együtt már akkorára nőne a cég piaci részesedése, hogy monopol helyzetbe kerülne, éppen ezért ezeket a csatornákat nem tarthatják meg, és egy vagy több olyan vevőnek kell továbbadniuk, akiket az Igazságügyi Minisztérium is elfogad.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)