Hirdetés

Az MCU fejese és James Gunn is vigasztalni próbálja az elkaszált Batgirl rendezőit

|

Több szakmabeli is kifejezte a támogatását Adil El Arbi és Bilall Fallah felé.

Hirdetés

A WarnerBros Discovery létrejöttével komoly átalakulás zajlik a korábban az AT&T tulajdonát képező Warnernél, amelyneknem csak az HBO Max fog áldozatnak esni, hanem mint kiderült, az egyenesen a streamingre szánt, már az utómunkálatoknál tartó Batgirl-filmet sem láthatja a világ.

A hivatalosan spórolási okokkal magyarázott döntés természetesen azokat érinti a legmélyebben, akik a projekten dolgoztak, hiszen így már egészen biztosan nem arathatják le az elismerést a munkájukért.

A film rendezéséért a belga direktorpáros, Adil El Arbi és Bilall Fallah felelt, akik egyebek mellett a Bad Boys - Mindörökké rosszfiúkat is jegyzik, valamint két részt is dirigáltak a Marvelnek a nemrég debütált Ms. Marvel-szériából.

Hirdetés

Az "Adil & Billal" név alatt alkotó duó nemrég egy közös közleményt osztottak meg az Instagramon, melyben kifejezték a csalódottságukat:

"Szomorúak vagyunk, és sokkolt minket a hír. Még mindig nem tudjuk elhinni.  Rendezőként létfontosságú számunkra, hogy a közönség is láthassa a munkánkat, s habár a film még messze volt a befejezett állapottól, azt kívánjuk, a rajongóknak bár lett volna lehetőségük a saját szemükkel látni a kész filmet. Talán majd egy napon, ha Isten is úgy akarja."

- áll a bejegyzésben. A jelek szerint pedig a marokkói származású rendezők nincsenek egyedül a gyászukban, Ardi ugyanis szintén az Instagramon köszönetet mondott James Gunnak (A galaxis őrzői, Suicide Squad) és Edgar Wrightnak (Vaskabátok, Nyomd, bébi, nyomd) is, akiknek a kedves szavai és tapasztalatai sokat jelentettek számukra a helyzet feldolgozásában.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Mint ismert, Gunn és Wright egyaránt dolgoztak képregényes filmeken, és nekik is megvoltak a maguk problémái (Gunnt a régi tweetjei miatt egy időre kitették a Galaxis őrzői 3 stábjából, Wright pedig eredetileg A Hangya rendező-írója lett volna, de kreatív nézeteltérések miatt menet közben távozott a projektből, így végül csak íróként jegyezték).

Arbi emellett nyilvánosságra hozta azt a levelet is, amelyet Kevin Feige, a Marvel filmes univerzumának főnöke küldött nekik.

"Barátaim, el kellett érnem titeket, hogy tudassam veletek, hogy mindannyian gondolunk rátok. A csodálatos hírek miatt az esküvővel kapcsolatban (gratulálok!) és a csalódást keltő hírek miatt a "Batgirl"-el kapcsolatban. Nagyon büszkék vagyunk rátok srácok, és az összes lenyűgöző munkára, amit csináltok, és persze különösen a Ms. Marvel-re! Alig várom, hogy lássam, mi lesz a következő lépésetek. Remélem, hogy hamarosan találkozunk."

- írta Feige, a szöveg elején Arbi nemrég tartott menyegzőjére utalva. A filmes szakma tehát mélyen együttérez a rendezőpárossal, a kapcsolódó közösségi médiás posztok alatt pedig nagyot megy a #savebatgirl hashtag is, de egyelőre nem sok esélyt látunk rá, hogy mindez megmentheti a produkciót. Az új tulajdonosok ugyanis nagyon elszántnak tűnnek, hogy radikális változásokkal faragják le a Warner 55 milliárd dolláros adósságát, ennek érdekében pedig a DC filmes univerzumát is teljesen új, "marvelesebb" irányba viszik az eddig követett hibrid modell (SnyderVerse + önálló filmek) helyett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)