Hirdetés

Az megvan, hogy a Gyilkos ösztön a Hetedik folytatása lett volna?

|

Ha csak a stúdión múlik, David Fincher kultikus thrillere is franchise-zá bővült volna.

Hirdetés

Valószínűleg nem sok ember van a világon, akiben mély nyomot hagyott a 2015-ben megjelent Gyilkos ösztön (Solace), Afonso Poyart misztikus thrillerét ugyanis még Sir Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan és Colin Farrell szerepeltetése sem tudta megmenteni attól, hogy középszerű és feledhető legyen.

A mindössze 22 millió dolláros bevételt hozó film viszont jóval zajosabbat is bukhatott volna, sok évvel korábban ugyanis még a nagy sikerű David Fincher-klasszikus, a Hetedik (Se7en) folytatásaként tervezték mozikba küldeni.

Hirdetés

Manapság semmi meglepő nincs abban, hogy Hollywood és a streaming-szolgáltatók minden elképzelhető alapanyagból igyekeznek kisajtolni egy újabb részt, egy újabb spin-offot vagy esetleg egy ünnepi különkiadást, ez azonban 20+ évvel ezelőtt sem igazán volt másként, így az 1995-ben megjelent Hetedik hiába kapott teljesen egyértelmű lezárást (a négy főszereplőből kettő halott, egy börtönben, egy pedig nyugdíjban), a jogokat birtokló New Line Cinema az ezredforduló környékén megpróbálkozott a folytatásával.

A legnagyobb hibát rögtön a forgatókönyv kiválasztásával vétették: teljesen új anyag helyett az Ocean's Elevennel bizonyított Ted Griffin és Sean Bailey 1996-ban született önálló sztoriját akarták adaptálni, amelyet bevallottan a Hetedik inspirált. A már akkor is Solace címen futó cselekmény középpontjában szintén egy pszichopata sorozatgyilkos utáni nyomozás áll, a két történet közvetlen kapcsolatát pedig azzal szerették volna megteremteni, hogy kirángatják a nyugdíjból a Morgan Freeman által játszott William Sommerset nyomozót, aki a Hetedik végén visszavonult a rendőrségtől.

A nagy nekibuzdulás azonban hamar zátonyra futott, Freeman ugyanis nem vállalta a szerepet, méghozzá állítólag azért, mert a Hetediket jegyző David Fincher maga beszélte le a dologról. Ez pedig nagyon is hihető, mivel a rendező 2009-ben úgy nyilatkozott, hogy előbb nyomna cigarettát a saját szemébe, mint hogy folytatást készítsen a termékeny karrierjét berobbantó thrillernek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Morgan Freeman kiesésével tehát végképp ellehetetlenült, hogy a Hetedik folytatásaként adják el a sztorit, így 2002-ben már a forgatókönyv társszerzője, Ted Griffin is kihátrált a projektből. Utólag visszanézve azonban még a legnagyobb igyekezet mellett is csikorgott volna a gépezet, a végül a Lionsgate szárnyai alatt formát öltő Solace-ben ugyanis központi szerepet kapnak a főszereplők természetfeletti képességei, míg a realistább hangot megütő Hetedikben szó sem volt ilyesmiről.

Habár valahol érdekes eljátszani a gondolattal, hogy mi lett volna, ha Fincher és Freeman is csatlakozik a munkához, mindent egybevetve mi inkább örülünk, hogy a Gyilkos ösztönnek esélye sem volt foltot ejteni a Hetedik renoméján.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)