Hirdetés

Az megvan, hogy a Mad Max - A harag útja lángoló gitárja tényleg működött?

|

Minden részletre kiterjedt a rendező George Miller figyelme.

Hirdetés

Valószínűleg sokan öregnek érzik magukat a tény hallatán, hogy a Mad Max - A harag útja már több mint 8 éve került mozikba, ami viszont jó hír, hogy George Miller alkotását ugyanúgy nem fogja az idő, mint a széria legendás első két epizódját (a harmadikat most inkább ne említsük), amelyek még Mel Gibsonnal a volán mögött kísérték el a nézőt a posztapokaliptikus benzinőrültek világába.

Ebben az időtlenségnek pedig nagy szerepe van a teljes filmet átjáró hitelességnek, elég csak felidézni, hogy CGI trükkök nélkül is milyen ütősen mutatnak A harag útja leglátványosabb jelenetei. A Miller-féle aprólékos megközelítést viszont talán ennél is jobban érzékelteti, hogy még a produkció egyik legőrültebb kelléke, a lángoló gitár sem csak egy számítógéppel életre keltett tárgy volt, hanem valóban működött.

Hirdetés

Ezt még a film népszerűsítő turnéja során, 2015-ben részletezte a produkciós tervező Colin Gibson, akit az MTV News kérdezett meg az azóta legendássá vált hangszer történetéről.

"George - sajnos - nem szereti azokat a dolgokat, amelyek nem működnek. A múltban építettem neki olyan kellékeket, amelyekről azt hittem, hogy pusztán kellékek, és aztán egyszer csak azt mondta: 'Oké, most már dugd be. [...] És igen, a lángszóró gitárnak is működnie és játszania kellett, a hangosításnak ugyancsak, a dobosoknak pedig ... Sajnos minden pozíciót kipróbálhattam, és meg kell mondanom, a dobolás nagyon kényelmetlen volt óránként 70 kilométeres sebesség mellett, homokot zabálva."

- emlékezett vissza a szakember a forgatáson szerzett tapasztalataira. Ha pedig közelebbről is meg akarjuk ismerni a gitár sztoriját, magához a "tulajdonoshoz" kell fordulnunk. A hangszeren zúzó Doof Warrior karakterét az énekes-színész iOTA alakította, és anno az Audiences Everywhere-nek mesélt az élményről:

"Igen, hát nos… lehetett vele zajt csapni. Nem olyat, amivel fel akarnál venni egy albumot. Elég szar volt. Számomra viszont nagyszerű hangzása volt, mivel tökéletesnek tűnt  a környezethez. Tökéletes volt ott a napon és a porban a hidegben. De attól még mindig kicsit szar volt."

A Mad Max világa legközelebb a 2024. május 24-én debütáló mellékszálban, a Furiosában fog visszatérni, amit szintén George Miller rendez, így bizonyára rengeteg hasonló őrültséget láthatunk majd benne.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)