Hirdetés

Az megvan, hogy Morpheus már a Mátrix MMORPG-ben meghalt?

|

Lehet, hogy a The Matrix Resurrectionsben a The Matrix Online videojáték történései miatt nem láthatjuk viszont a Laurence Fishburne-féle Morpheust.

Hirdetés

Érdekes tényre hívta fel nemrég a mozinézők figyelmét a Kotaku, mellyel csak és kizárólag azok lehettek tisztában, akik aktív játékosai voltak a 2005-ben indult és 2009-ben leállított The Matrix Online-nak. Hosszú ideje tudjuk, hogy a Mátrix 4-ben, avagy a The Matrix Resurrectionsben nem fog visszatérni az eredeti trilógia Morpheusa, Laurence Fishburne - elég valószínűnek tűnik, hogy Morpheus fiatal verzióját fogja alakítani Yahya Abdul-Mateen II, de ezt eddig hivatalosan nem erősítették meg. Mi lehet tehát az oka annak, hogy az eredeti Morpheus nem lesz benne a folytatásban, Neo és Trinity, vagyis Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss viszont igen?

Könnyen lehet, hogy a válaszokat az említett  The Matrix Online-ban kell keresi. Ez az MMORPG a Mátrix - Forradalmak (The Matrix Revolutions) történetét szőtte tovább, annak eseményei után játszódik. És itt történt meg az is, hogy Morpheus bizony fűbe harapott.

Hirdetés

Az MMORPG sztorija szerint Morpheus vissza akarta szerezni Neo testét a gépektől, akik ennek az ötletnek egyáltalán nem örültek - erre talán szinte mindenki emlékszik, de azt sem árt feleleveníteni, hogy anno maga Neo is meghalt, a halál tehát cseppet sem végleges ebben az univerzumban. A harmadik mozifilm végén hiába kötöttek fegyverszünetet a gépek és az emberek, illetve hiába lett biztosítva most már a Mátrixból kivezető út bárki számára, aki erre vágyott. A fegyverszünet nem volt hosszú életű, mivel Morpheus minden megtett Neo testének visszaszerzéséért: lázító beszédeket mondott, valamint kódbombákat indított útnak. 

Ezek a bombák kódokká bontották le a digitális világ egy részét, ennek hatására pedig öntudatra ébredtek a még mindig a Mátrixban élő emberek - mondanunk sem kell, a gépek nem tapsikoltak örömükben, kitört az új háború. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ennek a háborúnak lett áldozata maga Morpheus is, mindezt azonban egy meglehetősen faramuci módszerrel oldották meg a fejlesztők. Alapvetően ugyebár aki a Mátrixban meghal, az a valóságban is életét veszti. Annak érdekében viszont, hogy létezzen az MMORPG-ben a respawn, vagyis az újraéledés, kitalálták az "Emergency Jack-Out" nevezetű megoldást. Ha egy redpill (olyan ember, aki szabadon ki-be járhat a Mátrix és a valós világ között) meghalt, azonnal fel is éledt.

De hogy halhatott meg mindezek fényében Morpheus? Nos, a helyzet az, hogy varázsgolyókkal ölték meg. A Morpheust kivégző fura bérgyilkosnak olyan töltényei voltak, amik egy újfajta "gyilkos kódot" tartalmaztak, ez a kód pedig simán felülírta az "Emergency Jack-Out" technológiát. Elviekben tehát Morpheus tényleg meghalt, a különleges lövedékek végeztek vele.

Nem teljesen világos, hogy hivatalos kánonként kell-e a The Matrix Online MMORPG-re tekinteni, de mivel maguk a Wachowski tesók is közreműködtek annak történetében, elég sok rajongó úgy tartja, hogy a válasz igen.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A ma érkezett első hivatalos előzetes alapján továbbra is az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy Yahya Abdul-Mateen II a fiatal Morpheust fogja eljátszani a filmben, azt viszont csak a The Matrix Resurrections bemutatója után tudhatjuk meg, hogy tényleg kánonként kezeli-e Lana Wachowski a The Matrix Online MMORPG-t, és utal-e az abban történtekre, vagy teljesen más módon alakítja Morpheus sorsát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)