Hirdetés

Az megvan, hogy senki sem ismerte fel Ewan McGregort a Star Wars forgatási helyszínén?

|

Mindenki Obi-Wan Kenobija elmotorozott a Star Wars leghíresebb díszletéhez, de a kutya sem kapta rá fel a fejét.

Hirdetés

Múlt pénteken végre felkerült a Disney+ streaming platformra a Star Wars: Obi-Wan Kenobi sorozat első két epizódja, melyek alapján nagyon úgy tűnik, hogy A Mandalórihoz képest csalódást keltő The Book of Boba Fett után most ismét egy remek szériával lesz gazdagabb a Csillagok háborúja-univerzum.

Az új sorozat elsöprően pozitív fogadtatásában Ewan McGregornak is vaskos része volt, aki nem csak a nyitányban nyújtott alakításával vette le a közönséget a lábáról, de már a puszta ténnyel is, hogy 17 év után ismét Obi-Wan Kenobiként láthatjuk. Ennek apropóján idézünk most fel egy vicces sztorit a színészről, amit talán kevésbé ismernek a rajongók.

Hirdetés

A bölcs jedi mester civilben szenvedélyes túramotoros, amit három dokumentumfilm-sorozat is megörökített. Ezekben McGregor egy barátjával, a szintén színész Charlie Boormannel szelte át a Földet. A sort a 2004-es Long Way Round (magyarul Hosszú motorozás címen futott) indította, amelyben Londonból gurultak Los Angelesbe, majd 2007-ben jött a Long Way Down a skóciai John o' Groatsból Fokvárosba vezető úttal, a szériát pedig az Apple TV+-ra készült Long Way Up tette trilógiává. Ez utóbbi egy Dél-Amerikából Los Angelesbe tartó túrát mutatott be, méghozzá elektromos Harley Davidson gépeken.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A Star Warshoz a második kiruccanás kapcsolódik, melynek során az 1977-es első film egyik tunéziai forgatási helyszínére is beugrottak. Ez nem más, mint a franchise legismertebb épülete, a Kenobi-sorozatban is feltűnő Lars párafarm, ahol Luke Skywalker a gyermekkorát töltötte. A valóságban ez egy hotelként (Hotel Sidi Driss) funkcionál, ahol persze állandóan ki-be járnak a turisták. Amikor azonban McGregorék látogattak el ide, egy sem akadt köztük, aki felismerte volna a színészt, pedig még egy falra kitűzött könyvborítón is szerepelt az arca.

"A sok csoda között van még valami, ami tetszett nekem: szerintem senki sem ismerte fel őt, ami elég nagy poén. Talán kiégett az emberek agya a hőségben. Az enyém biztosan kiégett."

- mondta McGregorra utalva Boorman a műsorban, majd egy bevágás következett mindenki Kenobijáról, aki félig-meddig tréfásan a következőképp kommentálta a helyzetet:

"Önhitt módon azt gondoltam, hogy le fognak rohanni. Egy kicsit csalódott vagyok."

A mókás jelenet a The Long Way Down harmadik epizódjában látható a 25. perctől, de sajnos legális online "nyersanyag" hiányában nem tudjuk linkelni a cikkhez. Az alábbi Twitter-bejegyzés viszont kivágott pár fotót a jelenetből, aki pedig mozgásban szeretné látni, az Apple TV+-on magyar felirattal nézheti a műsort.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)