Hirdetés

Az MI-vel készített animét a Netflix, felháborodott a közösség

|

Sokaknak nem tetszett, hogy munkaerőhiányról beszél a Netflix, közben pedig semmi tisztelet nem mutat a művészek felé.

Hirdetés

Komoly dráma van kialakulóban az animeközösségben, néhány MI által generált jelenet miatt. A napokban ugyanis a Netflix is elkövette azt a hibát, hogy publikáltak egy olyan alkotást, amit egy művész egy mesterséges intelligenciával együtt készített.

Valószínűleg a marketingesek is érezték, hogy ebből baj lesz, így már az első pillanattól magyarázkodnak, azt írták, ez csak egy kísérleti alkotás, és csak a munkaerőhiány miatt volt rá szükség.

Hirdetés

A Dog and Boy egy animációs film, amit a Netflix Japan és a Wit Studio közösen készített. A Twitteren ezzel a szöveggel osztották meg:

"Kísérleti jelleggel, hogy segítsünk a munkaerőhiánnyal küzdő animeiparnak, képgeneráló technológiát használtunk a háromperces videók háttérképeihez."

A legmegdöbbentőbb az egészben az, hogy a művész, aki tulajdonképpen megálmodta a képeket és megírta az utasításokat, meg sincs név szerint említve, mindössze annyit tüntettek fel, hogy egy "MI + egy ember" a készítő. A neve tehát nem derült ki.

A Netflix így nem csak egy etikailag megkérdőjelezhető kísérletet hajtott végre, hanem sokak szerint azt is megvillantották, hogy mennyire nem tisztelik az animéket készítő művészeket. Ennek tükrében pedig nem kevesen vonták le azt a következtetést, hogy ha tényleg munkaerőhiány van Japánban ezen a piacon, akkor az azért lehet, mert a Netflix, mint a szóban forgó eset is mutatja, nem veszi komolyan a szabadúszó kreatívokat, akiknek minimálbérrel szúrja ki a szemét.

Ti mit gondoltok?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)