Hirdetés

Az Ocean's filmek rendezője nem érti, miért nincs szex a Marvel-filmekben

|

Steven Soderbergh nem gondolja kisebbnek a képregényes mozik művészeti értékét, de elmondta, tőle több szempontból nagyon távol áll a stílusuk.

Hirdetés

Ugyan a hollywoodi nagyágyúk jelentős része már megfordult a Marvel mozis univerzumában, akik pedig még nem, gyakran tárgyalnak róla, vannak olyan filmesek is, akik kifejezetten viszolyognak a képregényes feldolgozások világától.

A legnagyobb port talán Martin Scorsese kritikája kavarta néhány éve, ami szerint rendkívül kevés a művészi érték ezekben a filmekben. Nemrég Steven Soderbergh-et is megkérdezték a témáról, az Oscar-díjas rendező pedig válaszában elmondta, hogy tőle ugyan távol áll a műfaj, de azért nem tartja kukába valónak ezeket a filmeket sem.

Hirdetés

A konkrét kérdés úgy szólt, hogy megkeresték-e már a direktort valamelyik nagy franchise készítői, hogy elkészítse a következő blockbesterüket, amire Soderbergh reakciója után lehet, hogy a jövőben sem kerül gyakran sor.

"Nem, és nem vagyok ezzel kapcsolatosan sznob, nem érzem, hogy alacsonyabb rendűek lennének valamilyen szempontból. Tényleg arról szól, hogy milyen univerzumot foglalsz el történetmesélőként. De én túl földhöz ragadt vagyok ahhoz, hogy kiengedjem magam egy univerzumba, ahol a newtoni fizika nem érvényes. Nekem egyszerűen nincs ilyen fajta képzelőerőm, ezért is volt, hogy az egyetlen kalandom a tisztán science fiction műfajban [a 2002-es Solaris] tulajdonképpen egy karakter-dráma volt, ami történetesen egy űrhajón játszódott

- kezdte a magyarázatát Soderbergh.

Aztán felmerült az a részlet, amin a rendező számára végtelen furcsává és nehezen hihetővé teszi a szuperhős-filmeket.

"Másfelől, ami nekem [nehézzé teszi], hogy megértsem a világot, és hogy hogyan írjak, vagy felügyeljem mások írását - azon felül, hogy meghajlíthatom az időt, meghazudtolhatom a gravitációt, és lőhetek lézersugarakat a szereplők ujjából -, az, hogy nincs benne dugás. Senki nem dug! Egyszerűen nem tudom, hogyan viselkednek az emberek egy olyan világban, ahol ez nem egy létező dolog. (...) aztán, ott vannak azok a dolgok, hogy például ki fizeti ezeket az embereket? Kinek dolgoznak? Hogyan jelenik meg egyáltalán ez a munkalehetőség? (...) Ha az emberek szeretnék átélni ezt az univerzumot, nekem oké. De filmkészítőként nem tudnám, hol kezdjek neki."

- értetlenkedett Soderbergh.

A Magic Mike filmeket is jegyző Soderbergh így talán az Örökkévalókat jobban értette, mivel ebbe befért egy - igaz, a korhatári besorolásra veszélytelenül felvett - szexjelenet, ahogy talán a Thor: Szerelem és mennydörgés is jobban az ínyére való lesz.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)