Hirdetés

Az Oscar-díjátadó szervezői nem engedik, hogy Zelenszkij bejelentkezzen a műsor alatt

|

Bár a legtöbb díjátadón intézhetett pár szót az emberekhez az ukrán elnök, az Akadémia idén másodszor mondott neki nemet.

Hirdetés

Miközben a világ nagy részén többé-kevésbé zavartalanul zajlik az élet, és csak az élelmiszerárak, valamint egyéb, mindennapos költségek aggasztó emelkedése miatt lett kicsit nehezebb, Ukrajnában már több mint egy éve tart a háború, és nem látni még a végét. Az ukrán elnök, Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij igyekszik mindent kézben tartani, és felhívni a díjátadók, filmfesztiválok közönségeinek, nézőinek figyelmét az országában zajló eseményekre - bejelentkezett például a Berlini Filmfesztiválon és a Grammy-díjátadón is.

Variety beszámolója szerint azonban a hétfő hajnalban zajló, 95. Oscar-gála nézői nem láthatják majd őt, hiába igyekeztek ezt az illetékesek elintézni.

Hirdetés

Ezt az értesülést az Akadémia nem kommentálta, azonban már a tavalyi évben sem kapott lehetőséget Zelenszkij az üzenete közvetítésére. Akkor állítólag a műsor producere, Will Packer azért nem akarta szerepeltetni a politikust, mert aggódott, hogy Hollywood csak azért foglalkozik a konfliktussal, mert fehér emberek érintettek benne, miközben a színesbőrűeket érintő háborúkat ignorálják.

A januári Golden Globe-díjátadón az Ukrajnában is forgató Sean Penn vezette fel a filmesből lett elnököt, aki elmondta, hisz abban, hogy Oroszország legyőzhető, és köszönetet mondott a "szabad világ szabad embereinek" támogatásukért. Penn Zelenszkijről szóló dokumentumfilmjét, a Superpowert  a Berlini Filmfesztiválon mutatták be.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)