Hirdetés

Az új Scooby-Doo megerősítette, hogy Vilma leszbikus

|

Kánonná teszik a Scooby-Doo korábbi rajongói teóriáját.

Hirdetés

A Scooby-Doo jogait birtokló Warner. Bros Entertainment október 18-án adja ki a franchise 34., kifejezetten otthoni és online terjesztésre szánt egész estés meséjét, a halloweeni tematikájú Trick or Treat Scooby-Doo!-t.

Az animációs produkció hivatalos kedvcsinálóját már augusztusban közzétették, most pedig a Twitteren kezdett keringeni egy rövid klip, amely megerősít egy régi rajongói teóriát: Vilma Dinkley, a rejtélyvadász csapat legokosabb tagja leszbikus.

Hirdetés

A mindössze 13 másodperces videóban Vilma (Kate Micucci) Coco Diablóval találja szembe magát, aki a sztori szerint saját kezűleg tervezte meg a csapat által lebuktatott csalók szörnykosztümjeinek többségét. A lány arcára kiülő pír egyértelművé teszi, hogy mit szeretnének érzékeltetni a készítők.

A fejleményt persze sokan fogadták kritikusan, mondván ez is csak a woke-korszellem egy újabb megnyilvánulása, a teljes képhez azonban az is hozzátartozik, hogy Vilma szexuális irányultsága nem friss koncepció a Scooby-Doo univerzumban.

A téma kapcsán ugyanis James Gunn, aki íróként vett részt a kétezres években készült két moziflm elkészítésében, már 2020-ban azt írta, hogy már a 2002-es Scooby Doo - A nagy csapatban is próbálta leszbikusként ábrázolni a karaktert, ám a Warner addig "vizezte" a koncepciót, míg ebből semmi sem lett, a 2004-es folytatásban pedig még be is pasiztatták a lányt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)