Hirdetés

Az új Superman biszexuális lett a DC képregényekben, de azért álljunk meg egy pillanatra

|

Temérdek szalagcím hirdeti, hogy a DC Comics meleget csinált Supermanből, de nem árt elolvasni, ténylegesen mi történt.

Hirdetés

Kezdjük rögtön a száraz tényekkel: a DC Comics bejelentette, hogy a Superman: Son of Kal-El képregénysorozat idén november 9-én megjelenő ötödik lapszámában hivatalossá válik, a címszereplő meleg, egészen pontosan biszexuális. Ez az a pont, ahol az olvasók egy része automatikusan kapát, kaszát, billentyűzetet ragad, a másik felük pedig elégedetten csettint. Nem árt azonban most sem tisztában lenni, ténylegesen miről is van szó.

A Superman: Son of Kal-El főszereplője ugyanis nem az "eredeti" Superman, hanem annak fia, Jon Kent. Róla derült ki most az, hogy biszexuális, de ez mindössze azok számára meglepetés, akik eddig nem olvasták a kalandjait. 

Hirdetés

Jon Kent 2015-ben debütált a DC Comics kiadványaiban, egészen pontosan a Convergence: Superman #2-ben. Az eredeti Clark Kent és Lois Lane fia egy multiverzumokon átívelő krízis alatt született, mely végül úgy zárult, hogy a Kent család egy másik dimenzióban, nem pedig a "fő" DC-univerzumban kötött ki. White álnéven éldegéltek, Jon pedig itt nevelkedett. Ezt a sztorit aztán többszörösen átírták (nem kis teljesítmény ez mindössze hat év alatt), a részletekbe pedig kár is lenne most belemenni, azok még a feketeöves képregényveteránokat is meg tudnák izzasztani, annyiszor kavarták át az idővonalakat az írók. 

Lényeg a lényeg, Jon Kent és szülei jelenleg már ismét a fő DC világban élnek. Jon sokáig Superboy néven hősködött, volt közös sorozata Batman fiával, most viszont elérkezett az idő, hogy apja nyomdokaiba lépjen. Clark Kent ugyanis elhagyja a földet, és kozmikus kalandok után néz, távolléte alatt pedig Jon Kent lesz Superman. Persze Clark nem tűnik el teljesen, jelenleg nagyjából féltucat képregénysorozat fontos szereplője.

Superman: Son of Kal-El #5

A helyzet tehát az, hogy a DC nem írja át az eredeti Superman szexuális orientációját, nem öli meg Clark Kentet és állít valakit a helyére, annyi történik csupán, hogy apa kicsit elutazik, és addig fia, Jon bújik bele a Superman hacukába. Jonról pedig a képregényolvasók ezer éve sejtik, hogy meleg. Eddig konkrétan nem lett kimondva a dolog (november 9-én fog ez megtörténni a fentebb említett képregényben), de az írók már hosszú hónapok óta utalgatnak erre, építik fel a bejelentést, szóval egyáltalán nem arról van szó, hogy egyik napról a másikra változna meg az, kiért dobban az "új" Superman szíve. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)