Hirdetés

Az új Transformers sorozat bemutatja az első nembináris robotot

|

A Paramount+ animációs sorozata a SkyShowtime-on keresztül jövőre nálunk is látható lesz.

Hirdetés

A Hasbro által gondozott Transformers franchise egyre nagyobb szeletet harap ki a popkultúrából: a filmes széria következő része, a Rise of the Beasts jövőre kerül mozikba, amely egy vadonatúj trilógiát indíthat el; jövőre a mozikba kerülhet a Cybertronra fókuszáló animációs film; november 11-én felkerült a Paramount+-ra a Transformers: EarthSpark című animációs sorozat. 

Ez utóbbi felvonultat egy olyan karaktert is, amely miatt valószínűleg sok panasz érkezik majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz, ha a tavasszal Magyarországon is  elinduló SkyShowtime-on keresztül mi is megkapjuk majd a szériát, ahogyan történt az a Fred nevű bölény miatt is

Hirdetés

Amiképpen más franchise-ok, úgy a Transformers is törekszik a diverzitásra, ebből pedig az autobotok és álcák sem maradhatnak ki. A Twitteren és YouTube-on megosztott anyagok alapján az átalakuló robotok új földi generációjára, a terranokra fókuszáló Transformers: EarthSpark 1. évadának vége felé bemutatkozott az első nembináris karakter, Nightshade, aki a they/them névmásokat használja (egyébként a képregényekben volt már egy transsznemű pár is, Anode és Lug, valamint Arcee is az, de a kánon egészen eddig nem tartalmazott egyetlen nembináris karaktert sem, még ha Acid Storm megjelenése folyamatosan váltakozott is a férfi és női dizájn között).

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ahogyan arra rámutatott a Transformers Slag podcast vezetője, Daniel "Protoman" Arseneault, Nightshade eredetileg a COPS nevű játékokban szerepelt és akkor még női karakter volt, az évek során azonban a Nightshade védjegyet más márkáknál is használták, hogy a vállalat tulajdonában maradjon. A Nightshade ezen iterációja azonban teljesen új a franchise-ban és egyértelműen sokkal több figyelmet generál, mint a korábbiak. A Kotaku megkereste a Transformers: EarthSpark showrunnereit és a karaktert megszólaltató színészt is, hogy nyilatkozzanak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)