Hirdetés

Azt hittük, többé már nem látjuk őt, de a Dűne egyik karaktere visszatérhet a második részben

|

Denis Villeneuve folytatása tartogathat meglepetéseket a rajongóknak.

Hirdetés

Napjaink egyik legizgalmasabb rendezője, Denis Villeneuve a saját elképzelései alapján, nem szolgai módon adaptálta Frank Herbert kultikus regénysorozatát, ami nem minden rajongó tetszését nyerte el, de az kétségkívül elmondható a végeredményről, hogy monumentális és ambiciózus lett. A Warner Bros. pedig a rizikós HBO Maxos és mozis szimultán forgalmazás ellenére is nagyon elégedett az eredményekkel, így elhárult minden akadály a folytatás elől, amellyel kapcsolatban szintén konkrét tervei vannak Villeneuve-nek (sőt, a hype hatására még egy Dűne stratégiai játék is készül, de ez csak lazán kapcsolódik ide). 

Hirdetés

Az már korábban felmerült, hogy a könyvekben szerepet játszó, de a filmből végül kimaradt kilenc húros hangszer, a baliset talán bemutatkozhat a későbbiekben, ezúttal viszont egy olyan karakter visszatéréséről érkezett hír, akinek viszontlátására nem számítottunk. 

Ha nem láttad a Dűnét, akkor ne olvass tovább, mert innentől spoilerek jönnek!

A főszereplő, Paul Atreides (Timothée Chalamet) segítői számára nem volt éppenséggel kegyes a sors, a nagy harcos Duncan Idahót (Jason Momoa) például a film vége felé megölik. A Dűne vágója, Joe Walker azonban a Collidernek adott interjújában elárulja, hogy van esély Idaho történetének folytatására a következő részben. Amikor a honlap újságírója rákérdezett, hogy az első filmből kivágott felvételeket átmentik-e a Dűne 2-be és a törölt jelenetek között szerepelnek-e Idahóhoz köthető momentumok, akkor Walker a következőket mondta: 

Ami igazán érdekes Frank Herbert könyvében, az az, hogy egyes szereplők visszatérnek, de nem feltétlenül az eredeti formájukban. Aki ismeri a regényt, az tudja, hogy például Duncan Idaho újra feltűnik, szóval addig nincs vége, amíg az utolsó le nem kapcsolja a villanyt. 

Herbert könyveiben Idaho többször is visszatér, szóval nem lenne meglepő, ha Villeneuve is alkalmazná ezt, főleg annak fényében, hogy a karaktert egyenesen Momoának szánta.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Olyannyira, hogy a színész elmondása szerint a rendező meghallgatás nélkül castingolta, és nem ismert ellentmondást: egy hegy tetején volt éppen a legjobb barátjával, amikor hívta az ügynöke, hogy Villeneuve azonnal akar beszélni vele és kifejezetten őt akarja egy szerepre. Momoa rögtön lesietett a magaslatból, felhívta a filmest FaceTime-on, a többi pedig már történelem. 

A Dűne 2-t a jelenlegi tervek szerint 2023. október 20-án mutatják be. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)