Hirdetés

Azt tudtátok, hogy Bram Stoker Drakulája is a Marvel képregények univerzumában játszódik?

|

Legalábbis úgy tűnik, korábban egyértelműen kánonként kezelte a Marvel a klasszikus regényt.

Hirdetés

Rengeteg egyedi hőssel és gonosztevővel találkozhatunk a Marvel- és DC-képregények világaiban is, de mindkét univerzumban akadnak olyan szereplők, akiket mitológiai karakterekről, vagy éppen valódi emberekről mintáztak.

Aztán ott van még a hírhedt vámpír, Drakula, aki Bram Stoker fejéből pattant ki még a 19. században, majd valamivel később feltűnt a Marvel-képregények lapjain is. Ráadásul nem ő az egyetlen, aki összeköti az író regényét és füzeteket.

Hirdetés

Az 1972-ben elrajtolt The Tomb of Dracula képregénysorozat több szempontból is fontos volt. Ebben debütált ugyanis a címszereplő Drakula, aki egyértelműen Bram Stoker legendás vérszívóján alapult. Nem mellesleg ez a széria mutatta be a Marvel szintén jól ismert vámpírvadászát, Pengét is, aki nem akárkikkel együtt vett részt első komolyabb kalandjában.

A sztori során ugyanis Eric Brooks mellé szegődik két másik vadász is, méghozzá Quincy Harker és Rachel Van Helsing. Míg előbbi a Bram Stoker alkotásából ismert Jonathan Harker, addig utóbbi a szintén ebben a regényben szereplő Abraham Van Helsing leszármazottja. Ez az egész egyrészt azt bizonyítja, hogy a Marvel a jelek szerint eleinte folytatni szerette volna Stoker történetét, másrészt pedig azt, hogy a klasszikus regény cselekményének is ez a képregényes univerzum ad helyet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)