Hirdetés

Batmant és Bane-t is lelőtte valaki, akire tényleg senki sem számított

|

Meglepő cliffhanger zárta a nemrég megjelent legújabb Batman képregényt.

Hirdetés

A továbbiakban a jelenleg futó Batman képregénysorozat 82. füzetéről lesz szó, és értelemszerűen masszívan spoileres sorok következnek, szóval csak és kizárólag akkor olvassatok tovább, ha ez a lehető legcsekélyebb mértékben sem zavar benneteket.

Kezdjük egyből egy gyorstalpalóval: Batman alternatív univerzumból (a Flashpoint eseményben látott világból) származó édesapja, Thomas Wayne (aki ott maga vált Batmanné) és Bane szövetségre léptek. Céljuk az volt, hogy megismertessék Batmannel a boldogságot, majd azonnal el is vegyék tőle, ezáltal teljesen tönkretegyék. Batman például nemrég összeházasodott volna Macskanővel, de Bane rávette Jokert, hogy győzze meg a menyasszonyt arról, hogy a Denevérember elveszítené az őt mozgató erőt, ha egyszer tényleg boldog élete lehetne. 

Hirdetés

Az események Thomas Wayne és Batman összecsapásához vezettek, amiből az apa került ki győztesen. Bruce száműzetésbe vonult, Macskanő pedig segített neki a harc utáni felépülésben. Ezt követően a most is futó City of Bane történetben Bane átvette az uralmat Gotham City felett, szuperbűnözőket rendőrként alkalmazva fenn is tartotta a rendet. Uralmát remekül bebiztosította, mivel kijelentette, hogy ha Batman segítői közül (vannak már egy páran) bárki belép a városba, azonnal meg fogja ölni Alfredet, Batman inasát. Ez meg is történt, mivel Damian, Bruce Wayne fia eljött, hogy megküzdjön "nagyapjával", Thomasszal, és veszített. Bukása után végig kellett néznie, ahogy Bane eltöri Alfred nyakát. Batman végül visszatért a városba, és megkísérelte visszafoglalni azt. 

Most pedig a Batman sorozat 82. számával végjátékához ért a City of Bane történetszál. Ebben a Denevérember első ránézésre fegyverek és segítség nélküli kézitusát vív legendás ellenfelével. Egyezségük alapján az összecsapás során egyikük sem visel maszkot, és nem használ semmiféle segítséget, így Batman oldalán nem száll harcba a jelenlévő Macskanő, Bane pedig lecsatolja magáról a Venom nevezetű vegyszerrel teli berendezést, ami emberfeletti erőt biztosít neki. Igen ám, de a jó öreg Batman ezúttal nem tartja be a szavát: nem elég, hogy Macskanő is aktívan részt vesz a bunyóban, Batman még két batarangot is felszigszalagozott magára, ezeket pedig nyilván fel is használja Bane ellen. 

A harc során Bane olyan erővel csapta a falhoz Macskanőt, hogy nem csodálkoznánk azon, ha maradandó sérüléseket szenvedett volna. Batman viszont megfogta Bane-t, és pontosan úgy törte el a gonosztevő gerincét, ahogy azt anno sok évvel ezelőtt Bane is tette vele. És itt jött az igazi csavar (ha az eddigi fordulatok nem lettek volna elegek), mivel az időközben Batman teljes segítőgárdáját lenyomó Thomas Wayne megjelent, és nem csak Bane-t lőtte fejbe, hanem Bruce is kapott a gyomrába pár golyót tőle. 

Itt tartunk tehát jelenleg, Batman egyik legnagyobb ellenségét és őt magát is saját édesapja lőtte le. Érdeklődve várjuk a folytatást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)