Hirdetés

Végre belenézhetünk az évek óta várt Batman: Three Jokers képregénybe

|

2016 óta várjuk, hogy végre kiderüljön, miért és hogyan lehet egyszerre három Joker a DC képregényes univerzumában. Hamarosan tényleg megkapjuk a válaszokat.

Hirdetés

2016 májusában jelent meg a DC Rebirth képregénysorozat első száma a Darkseid War történetfolyam részeként, a füzetből pedig kiderült, hogy nem egy, hanem rögtön három Joker is létezik a DC univerzumában. A képregényrajongók azóta csak vakargatják a fejüket, hogy ez vajon hogyan lehetséges, a válaszokat ígérő Batman: Three Jokers pedig fájdalmasan lassan érkezik. Most viszont végre valahára a Entertainment Weeklynek hála megnézhetünk pár mintaoldalt a Jason Fabok által rajzolt képregényből - a sztori egyébként Geoff Johns írja. 

Hirdetés

Kezdjük az alapokkal: a Darkseid War során Batman beleült a Mobius Székbe, abba a különleges trónusba, ami a világon minden kérdésre tudja a választ. Először megkérdezte a széket arról, hogy ki ölte meg a szüleit, a Mobius Szék pedig helyesen válaszolt. Eztán arra volt kíváncsi, hogy kicsoda valójában a Joker. A szék pedig egy olyan feleletet adott neki, amit a Denevérember lehetetlennek tartott. Kiderült ugyanis, hogy nem egy, hanem összesen három Joker létezik. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyakorlatban ez mit is jelent, a nagy reveláció óta a rajongók tömege várja, hogy végre konkrét magyarázatot kapjunk.

A megfejtés pedig egy háromkötetesre tervezett kiadványban érkezik. A Batman: Three Jokers képregényt még 2018-ban jelentették be. A miniszéria a DC Comics "Black Label" nevezetű brandjébe fog tartozni, azaz kifejezetten felnőtt (17 évnél idősebb) olvasókat céloznak meg vele. Az Entertainment Weeklynek adott interjúja során Geoff Johns író azt mondta, nem érzi, hogy a világnak egy újabb szokványos Batman-Joker történetre lenne szüksége, csak és kizárólag azért vállalta el ezt a munkát, mert nem egy újabb ilyen sztorit akart leszállítani, valami egészen újat szeretne alkotni. Kiemelte, hogy nem vezeti be a "Jokerek multiverzumát", és nem változtatja meg a korábban bemutatott karaktereket, mindössze felfed pár titkot, amik új kontextusba helyezik az ismert szereplőket és kapcsolataikat. A Batman: Three Jokers szorosan kapcsolódni fog a Denevérember és Joker első találkozásához, valamint a legendás The Killing Joke és A Death in the Family történetekhez is, fontos szerep jut benne Joker és Batman mellett Barbara Gordonnak (Batgirl) és Jason Toddnak (Robin/Red Hood). 

Mintaoldalakat ígértünk, szóval erről se feledkezzünk meg. Az alábbi galériában három borítóvariánst, illetve ugyancsak három, szövegbuborékoktól mentes oldalt találhattok a Batman: Three Jokers első füzetéből. 

A háromrészes Batman: Three Jokers minisorozat első szám a jelenlegi tervek szerint idén nyáron, egészen pontosan június 17-én jelenik meg. Ha többet akartok megtudni Joker képregényes múltjáról, akkor érdemes lehet róla készített magyarázó videónkat is megnéznetek

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)