Hirdetés

Batmannek egyszer szülei gyilkosával is együtt kellett dolgoznia

|

Tudtátok, hogy a Sötét Lovag egy régi képregényben rákényszerült arra, hogy Joe Chill segítségét kérje?

Hirdetés

Batman korai kalandjainak leghíresebb feldolgozása valószínűleg a legtöbb DC Comics-rajongó szerint a Frank Miller-féle Year One, ami részben a Batman: Kezdődik mozifilm inspirációjaként is szolgált. Létezik azonban egy olyan sztori is, ami a Denevérember ténykedésének második évét dolgozza fel, stílszerűen ez a kiadvány Batman: Year Two címmel jelent meg 1987-ben. A történetet Mike W. Barr írta, a rajzokért pedig Alan Davis, Paul Neary, Alfredo Alcala, Mark Farmer és a zseniális Todd McFarlane felelt. 

Ebben a képregényben esett meg az a faramuci helyzet, mikor Gortham aktuális fenyegetése, a Reaper nevezetű gazfickó ellen Batman nem mást vett igénybe segítségül, mint szülei gyilkosát, a maffiózó Joe Chillt.

Hirdetés

A Batman: Year Two idején a gothami rendőrség még épp csak kezdte megszokni azt, hogy együtt dolgoznak egy köpenyes igazságosztóval, Reaper felbukkanása viszont minden kételyt elhessegetett. Reaper véres háborút hirdetett a gothami alvilág kulcsfontosságú szereplőivel szemben, Batman pedig végül ideiglenes fegyverszünetet kötött a nagy bűnözőcsaládokkal, összedolgozott velük Reaperrel szemben. Így jutottunk el odáig, hogy a szervezettbűnözés nagyágyúi Joe Chillt szemelték ki Batman partnerének. 

Értelemszerűen nem volt felhőtlen az együttműködésük, folyamatosan konfrontálódtak. Bruce Wayne végül fel is fedte Chill előtt az igazságot, leleplezte magát a bűnöző előtt. Pattanásig feszült a helyzet, Batman pisztolyt szegezett Chill fejéhez - azt a fegyvert, amivel a gengszter anno megölte Bruce szüleit. Ekkor azonban Reaper közbelépett, és ő maga lőtte le Joe Chillt. Ezzel megfosztotta Batmant a bosszú lehetőségétől.

Számtalan alkalommal előfordult a képregényekben, hogy Batmannek valamelyik híres rosszfiút vagy szuperbűnözőt kellett segítségül hívnia, és alkalmi szövetségek köttettek ily módon, de csak és kizárólag a Batman: Year Two-ban történt meg az, hogy szülei gyilkosával kellett összeállnia Gotham City Sötét Lovagjának.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)