Hirdetés

A Beastie Boys játékcéggel pereskedik

|

A közismert Beastie Boys csapat egy játékgyártóval pereskedik, mivel engedély nélkül kiparodizálták az egyik számukat egy reklámban.

Hirdetés

Nem éppen felhőtlen a legendás Beastie Boys és a GoldieBlox nevű játékgyár kapcsolata, mivel utóbbi a zenekar Girls című zeneszámának paródiájával reklámozta a termékeit, ez pedig nem különösebben tetszett az érintetteknek. 

Az esetről a PC World számolt be részletesen, amely cikkből kiderült, hogy a GoldieBlox nem csupán újra felvette a Beastie Boys számát, hanem helyenként még a szöveget is átírták. Noha az alábbi anyag időtartama alatt nem hangzik el a gyár neve, mégis egyértelmű, hogy reklámnak készült, ráadásul gyorsan népszerű lett a YouTube-on, így elég fontos az, hogy a cég nem kért semmilyen engedélyt a zenekartól a felhasználásra.

A csavar itt jön, ugyanis miután a Beastie Boys képviselői felkeresték az üggyel kapcsolatban a GoldieBlox-ot, a játékgyártó rögtön a bírósághoz fordult, mivel azt szerették volna, hogy törvényesen is kimondják: nem sértettek semmilyen szerzői jogot, mindösszesen a "fair use" alapján cselekedtek. A több fordulóból álló perpatvar vége az lett, hogy a zenekar tagjai azt szeretnék elérni, hogy a bíróság kötelezze a gyártót a perköltségek és mindenfajta a felhasználásból származó kiesés és nyereség megfizetésére, továbbá tiltsa be a feldolgozás jövőbeli bárminemű felhasználását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)