Hirdetés

Befutottak a Dexter: New Blood első értékelései

|

Néhány kritikus már megnézhette a Dexter visszatérő évadának első négy epizódját és a benyomásaik alapján van okunk bizakodni.

Hirdetés

Manapság már a sorozatok aranykorát éljük és szinte minden bokorból előugrik egy izgalmas, könnyen darálható darab, viszont a kétezres évek közepének egyik gyöngyszeme még így is rengeteg szívet megdobogtat. A Dexter első négy évada meghatározó volt ebben az időszakban, ám a showrunner leváltását követő évadokkal fokozatos lejtmenetbe kezdett a sorozat, amit aztán a katasztrofális nyolcadik szezon és az azóta is emlegetett finálé "koronázott" meg.

A legtöbb rajongónak eszébe sem jutott, hogy ebből a gödörből valaha is ki lehetne mászni, ám tavaly kiderült, hogy az eredeti showrunner, Clyde Phillips vállalkozik a feladatra és be is jelentették a Dexter: New Blood című tíz részes visszatérő évadot.

Hirdetés

A sorozat nehéz helyzete következtében persze kulcskérdés lett a rajongók számára, hogy a folytatás képes lesz-e majd egy érdekes, hangulatos történetet elmesélni úgy, hogy ne rántsák magával Scott Buck balszerencsés döntései és az első néhány kritika alapján úgy néz ki, hogy még ha nem is sikerült felérni a legjobb évadok minőségéhez, a legrosszabbakat könnyedén felülmúlja a New Blood.

Persze az első négy epizód alapján még nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy mennyire is nagy siker a viszatérés, de Jen Chaney, a Vulture szerzője szerint bíztatóak a kezdetek:

"Még korai lenne kijelenteni, hogy a Dexter története újra teljesen magára talált, hiszen a kritikusok csak négy epizódot kaptak meg az első tízből, de Phillips és csapata azért feltétlenül elismerést érdemel, hogy megcsinálták azt az egy dolgot, ami mindenki szerint lehetetlen volt: majdnem tíz évvel a hírhedt finálé után, Dexter Morgan ismét érdekes."

Hiába sikerült megugrani a finálé színvonalát, a Rolling Stone szerint ez a léc amúgy is nagyon alacsonyan volt és a korrekt történetmesélés ellenére hiányzik az energia az új epizódokból:

"A Dexter: New Blood egy kompetens módon elmesélt történet, de egy kicsit erőtlen. Ahogy a címszereplő is, úgy a sorozat is abban az életszakaszában van, amikor már túlságosan zavarja a sok erőszak ahhoz, hogy igazán élvezni tudja."

Most egy kis spoiler következik, szóval csak óvatosan görgessetek tovább!

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ugye az új évad egyik legfontosabb fejleménye, hogy Dextert ezúttal már nem a saját apja emléke kíséri mindenhova, hanem az elhunyt testvére, Debra személyesíti meg a fejében élő Sötét Utast, ami elsőre szokatlan lehet, hiszen az eredeti sorozatban Dexter indulatos nővére nagyon más szerepkört töltött be, de az Entertainment Weekly szerint jól működik az új dinamika:

"Míg Dexter mostohaapja, Harry morális iránymutatást adott a síron túlról, addig Deb inkább kínozza a testvérét, mint mentorálja és nem ritka, hogy a semmiből előbukkanó káromkodásaival lepi meg a nézőt."

Összességében elmondható, hogy a kritikusok látnak potenciált kedvenc sorozatgyilkosunk visszatérésében, persze csak akkor tudunk majd végső ítéletet mondani, amikor már mind a tíz epizódot megnézhettük. Az is kérdéses, hogy míg a Dexter a maga idejében teljesen egyedi és sajátos volt, vajon fel tudja-e venni majd a versenyt a Netflix konkurens sorozatával, a You-val? Ti mit gondoltok? Tud még újat mutatni a fiatal generációnak az öreg sorozatgyilkos?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)