Hirdetés

Befutottak az első Mulan kritikák, nincs elragadtatva a szakma

|

A Disney rajzfilmekből készült élőszereplős filmfeldolgozásai lényegében kivétel nélkül gyengébbek lettek, mint az eredeti alkotások - úgy tűnik, hogy a Mulan is beillik ebbe a sorba.

Hirdetés

Noha a Disney eredetileg mozikba szánta, a koronavírus miatt úgy döntött, hogy inkább saját streaming platformján, a Disney+-on keresztül teszi elérhetővé a március óta dobozban pihenő Mulant. Meglehetősen szokatlan módon extra pénzt kérnek ezért a filmért a szolgáltatáson belül, de vajon megéri-e a feldolgozás a pénzünket?

Hirdetés

Ha megnézzük a filmre érkező pontokat, akkor azt láthatjuk, hogy a középmezőnyt erősíti az élőszereplős adaptáció, mely sok ponton eltért az eredetitől - a Metacriticen jelenleg 69 ponton áll a film, míg a Rotten Tomatoes jóval magasabb értéket, 81 százalékot összesített. De nézzük meg, hogy mit is írnak a kritikusok a a távol-keleti kalandról.

A GameSpot kritikusa meglehetősen vegyes érzelmeket fogalmazott meg a filmmel kapcsolatban, ugyanis szerinte a film "újra feltalálása" közben elveszett az eredeti rajzfilm lelke. Kihangsúlyozza, hogy látszik, a próbálkozás, hogy az alkotók valami újat szerettek volna mutatni, azonban ezzel sok fontos részt elhagytak. A Polygon szerzője is hasonlókról számol be, kiemelve, hogy a forgatókönyv rengeteg eleme dolgozik azért, hogy az 1998-as klasszikusra jellemző mesés fordulatokat kigyomlálják, ez azonban nem válik a film javára.

Ezzel ellentétben az amerikai IGN kritikája arról számol be, hogy a Mulan talán a legjobb élőszereplős feldolgozás, mely az elmúlt években kikerült a Disney kezei közül. Abban a legtöbb kritika egyetért, hogy látványvilág és akció terén sikerült odatenniük magukat az alkotóknak, tehát akiknek fontos ez az aspektus, azok nem csalódnak majd.

Mivel itthon nem elérhető a Disney+, így marad a mozis premier, melyre szeptember 10-én kerül sor - természetesen mi is beszámolunk majd a tapasztalatainkról, tehát érdemes lehet visszanézni a GSO-ra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)