Hirdetés

Befutottak az első Tenet kritikák

|

Megjöttek az első nemzetközi kritikák Christopher Nolan új mozijáról, így legalább az első benyomásokról lehet valami képünk.

Hirdetés

A Teneté lesz az első komolyabb premier, mely a koronavírus miatti teljes leállás óta a moziközönség elé kerül. A várakozásokat tehát nem csak a Christopher Nolan rendezői zsenije iránti rajongás, de a kényszerű moziböjt is fokozza. A nagyobb nemzetközi lapok újságírói már megnézhették a filmet, és a kritikáik alapján ismét egy érdekes történethez lesz szerencsénk.

Hirdetés

Mi továbbra sem szeretjük egy pontszámba önteni egy filmről vagy játékról alkotott véleményünket, de persze rengetegen vannak, akik ezt a rendszert használják. A kritikagyűjtő oldalak pedig ezek alapján állítanak ki egy végső pontszámot egy-egy alkotáshoz, és a jelek szerint a Tenetnek nem kell szégyenkeznie.

A Rotten Tomatoes összesítése alapján a film jelenleg 78 százalékon áll, a Metacriticen ennél egy kicsit alacsonyabb, 71 pontos értékelés szerepel. A kritikusok többsége abban megegyezik, hogy Nolan látványban ismét nagyon odatette magát, azonban a történettől már nem mindenki volt elragadtatva.

"A film tagadhatatlanul élvezetes, de a szemkápráztató grandiózussága csak arra szolgál, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen merev is a film erőltetett eszessége."

-írja a The New York Times kritikusa.

Mások viszont nem kifogásolják a film intellektuális kihívásait, sőt úgy gondolják, hogy kifejezetten élvezetes, hogy komoly figyelem kell a történet megértéséhez. Tökéletes pontszámot azonban csak nagyon keveset kapott, és a legtöbb kritika talál benne kifogásolható mozzanatokat.

A Tenet augusztus 26-án kerül a mozikba, tehát mindössze pár napot kell várnunk, hogy mi magunk is megítélhessük, továbbra is méltó-e az őt övező rajongásra Christopher Nolan. Addig is hangolódhattok a film hangulatára a nemrég megjelent előzetessel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)