Hirdetés

Bejelentette új dobosát a Foo Fighters

|

Nem titok többé, ki lett a tavaly elhunyt Taylor Hawkins utódja.

Hirdetés

Ébredezik a Foo Fighters: több mint egy évvel azután, hogy a zenekar régi dobosa, Taylor Hawkins nem sokkal ötvenedik születésnapját követően meghalt, ismét turnézni indul és új lemezt is megjelentet a banda. Bár a koncertek dátumait már régen bejelentették, azt, hogy ki lesz az új dobos, egészen tegnap estig nem árulták el.

Egy ingyenes, élő zenélés (ami inkább volt nyílt próba, mint koncert) keretében leleplezték, amit már sokan sejthettek: a számos zenekart megjárt, session zenészként ismert Josh Freese-re esett a választás, aki a Hawkins-emlékkoncerteken is fellépett már velük. Annyi biztos, hogy a koncerteken őt láthatjuk a közeljövőben, de az még nem garantált, hogy a banda teljes jogú tagjává válik.

Hirdetés

Már csak a korábbi kisegítés miatt sem meglepő Freese közreműködése, de árulkodó volt az is, hogy a közelmúltban szakított a The Offspringgel. Ő a Foo Fighters harmadik dobosa (ha nem számítjuk magát Dave Grohlt) a The Colour and Shape albumon játszó William Goldsmith és Hawkins után.

A bejelentés előtt egyébként poénkodtak, rájátszva a pletykákra: videójukban felbukkant Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Tommy Lee, valamint Danny Carey (Tool) is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Foo Fighters május 24-én Gilfordban kezdi meg turnéját, június másodikán érkeznek meg Európába, először a Rock am Ringen, majd a Rock im Parkon fognak játszani. Új albumuk, az elmúlt egy év érzéseit összefoglaló But Here We Are június 2-án jelenik meg, egyelőre két szám, a Rescued és az Under You hallgatható róla.

A tegnapi műsor még pár napig visszanézhető a fenti linken.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)