Hirdetés

Bejelentették az MCU teljes ötödik, és hatodik fázisát egy halom filmmel és sorozattal

|

Évekig nézhetjük még a Marvel filmjeit, jönnek új Bosszúállók mozik is.

Hirdetés

Hosszú ideje vártak már a Marvel-rajongók arra, hogy a Marvel Studios feje, Kevin Feige felvázolja, hogyan alakul az MCU jövője, és mire számíthatunk a negyedik fázis követően. Nos, a 2022-es San Diego Comic-Con Marvel paneljében rögtön ledobták az atomot: Feige ugyanis bejelentette, hogy a negyedik fázis már idén véget ér, a She-Hulk (Amazon: Ügyvéd) sorozat és a Black Panther: Wakanda Forever zárják hivatalosan a Marvel filmes univerzumának ezt az etapját. 

2023-ban pedig rögvest el is startol az ötödik fázis, melynek teljes jelenleg tervezett menetrendjét megosztották velünk, sőt itt még messze nem ált meg Feige, ugyanis olyan címeket is bedobott az ezt követő hatodik fázisból, mint a két új Bosszúállók mozi, illetve a Fantasztikus Négyes film. Hivatalos címet is kapott egyébként a negyedik, ötödik és hatodik fázis (az első három ugyebár a The Infinity Saga névre hallgatott), a korszak elnevezése pedig elég beszédes: The Multiverse Saga.

Hirdetés

Negyedik Fázis

She-Hulk: Attorney at Law (Amazon: Ügyvéd) - 2022. augusztus 17.

Az Amazon: Ügyvéd, avagy She-Hulk: Attorney at Law sorozat hamarosan elkezdődik a Disney+-on, de a premier előtt még pont volt elég idő bedobni egy új előzetest. A friss kedvcsináló egyrészt megvillantja, hogy a képregényekhez hasonlóan Amazon itt is áttöri a negyedik falat, és néha közvetlenül a nézőhöz beszél (pont úgy, ahogy Deadpool is szokta), továbbá kiderült, hogy vendégszerepelni fog nem csak Hulk és Förtelem, hanem Wong, és maga Daredevil is, akit Charlie Cox alakít.

Black Panther: Wakanda Forever (Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott) - 2022. november 10.

A negyedik fázist a Fekete Párduc folytatása zárja, melyben a 2020-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt Chadwick Boseman helyét valakinek át kell majd venni - elég valószínű, hogy filmbéli karakterének húga, Shuri lesz az utód. Az új Fekete Párducnak és Vakanda népének pedig nem mással, mint Namorral kell majd szembenéznie. A filmhez végre megkaptuk az első előzetest, ami elég látványosra sikeredett.

A halloweenre várt Werewolf by Night különkiadás és a The Guardians of the Galaxy - Holiday Special valamiért most teljesen kimaradt a felsorolásból, de ez nyilván nem jelenti azt, hogy törölve lennének, mindösszesen az ilyen apróbb "special" projektekre most nem szenteltek külön figyelmet.

Ötödik fázis

Az ötödik fázis kapcsán nem finomkodtak, teljes menetrendet kaptunk, minden mozifilmmel és Disney+-os tévésorozattal, ami ebben a felvonásban kap helyet. A korábbi tapasztalatinkból tanulva persze ne kezeljük szentírásként a dátumokat, az élet bármikor átírhatja a terveket és változhat a sorrend. 

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (A Hangya és a Darázs: Kvantumánia) - 2023. február 16.

Hangya és Darázs legújabb kalandja lesz az ötödik fázis első filmje, melynek kapcsán egy posztert már a Marvel Studios Comic-Con-os panelje előtt is megnézhettünk Twitteren. A képről világosan kiderült, hogy Scott Lang lánya, Cassie Lang is szuperhősnek fog állni. A poszteren ott virít továbbá maga Kang is, aki az MCU hatodik fázisában juthat majd igazán nagy szerephez, de ennyire még ne rohanjunk előre. Feige egyébként külön kiemelte, hogy okkal lesz ez az 5. fázis első filmje, az ok neve pedig nem más, mint Jonathan Majors - Majors alakítja ugyebár Kanget.

Secret Invasion - 2023 tavasz (Titkos invázió)

Jövő tavasszal aztán érkezik a Secret Invasion sorozat, melyben Nick Fury, Maria Hill és Talos fog szembesülni azzal, hogy a skrullok egy része valami rosszban sántikál. A sorozatban felbukkan majd a Trónok harcából ismert Emilia Clarke is.

The Guardians of the Galaxy: Vol 3 (A galaxis őrzői 3) - 2023. május 5. (USA)

A harmadik A galaxis őrzői film kapcsán nem derült ki sok újdonság, azt például már korábban is tudtuk, hogy Will Poulter alakítja Adam Warlockot. Felbukkan majd Cosmo, az űrkutya, akit a 2021-es Guardians of the Galaxy videojátékból is ismerhettek. Az ebet Maria Bakalova "alakítja". A főgonosz a pletykáknak megfelelően az Evolúció Mestere nevezetű rosszfiú lesz, az ő szerepe Chukwudi Iwujinál landolt. Ahogy arra számítani lehetett, a filmben Gamora is visszatér.

Echo - 2023 nyár

Nem is olyan vészesen régen, a Sólyomszem sorozatban mutatkozott be Echo, aki saját spin-off szériát kap 2023 nyarán. Ebben szerepelni fog Charlie Cox, azaz Daredevil, aki elég gyakori vendég lesz az MCU-ban ezt a listát elnézve, valamint nem túl meglepő módon Vincent D'Onofrio is újrázni fog mint Wilson Fisk, avagy a Vezér.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Loki 2. évad - 2023 nyár

A Loki lesz az első élőszereplős MCU-s sorozat, ami második évadot is kapott. A forgatás jelenleg is zajlik, jövő nyáron pedig ki fog derülni, hogyan folytatódik Loki és Sylvie közös kalandja.

The Marvels (Marvelek) - 2023. július 28. (USA)

Sorozatok után egy mozifilm következik, ami nem más, mint a The Marvels, avagy Marvelek. A filmben nem csak Brie Larson Marvel Kapitánya és Samuel L. Jackson Nick Furyja tér vissza, hanem itt lesz még nekünk Teyonah Parris, azaz Monica Rambeau, valamint a végtelenül cuki Ms. Marvel, akit nyilván újra Iman Vellani fog eljátszani. A Ms. Marvel sorozat fináléja után még jobban várjuk ezt a mozit.

Blade (Penge) - 2023. november 3. (USA)

Ez a nap is eljött, premierdátumot kapott a Mahershala Ali főszereplésével készülő új Blade, vagyis magyarul Penge film, ami 2023. november 3-án landol az amerikai mozikban. Továbbra sem lehet persze kizárni, hogy a pletykák igazak, és tényleg Antony Starr lesz a filmben Drakula, de ezt most egyelőre nem jelentették be.

Ironheart - 2023 ősz

Riri Williams, vagyis Ironheart már idén debütálni fog a Black Panther: Wakanda Foreverben, de aztán jövő ősszel saját sorozatot is kap majd.

Agatha: Coven of Chaos - 2023 tél

A korábban még House of Harkness alcímet viselő sorozat immár Agatha: Coven of Chaos címmel lett belőve 2023 telére. A szériában az az Agatha Harkness tér vissza, aki a WandaVisionben mozgatta a háttérből a szálakat.

Daredevil: Born Again - 2024 tavasz

Nem túlzás azt állítani, hogy rajongók tömege várta ezt a bejelentést, amit most tényleg meglépett a Marvel: jön az új Daredevil sorozat, a Born Again, melyben, ahogy azt már mindenki jól sejthette, Matt Murdock szerepében újra Charlie Cox örvendeztet meg bennünket. Az igazán nagy meglepetés végül az lett, hogy a 2024 tavaszán érkező sorozat nem kevesebb mint 18 részből fog állni, szemben a többi MCU-s tévésorozatnál megszokott, 6, nagyritkán 9 epizóddal. A Born Again egyébként egy 1986-os, Frank Miller-féle Daredevil képregényes sztori címe volt.

Captain America: New World Order - 2024. május 3. (USA)

Egy ideje már tudjuk, hogy érkezni fog a negyedik Amerika Kapitány mozi, melynek nemrég a címe is kiszivárgott, és igaznak bizonyultak a pletykák: 2024-ben tényleg a Captain America: New World Orderre kell majd jegyet váltania annak, aki újra látni akarja az Anthony Mackie által alakított Sam Wilsont, vagyis az MCU új Amerika Kapitányát.

Thunderbolts - 2024. július 26. (USA)

Gyakorlatilag a Thunderbolts, avagy Mennydörgők csapatot leginkább úgy lehetne körülírni, hogy ez a Marvel saját Öngyilkos Osztaga, amelyben egykori rosszfiúk válnak (jobb esetben) antihősökké. Egyelőre nem tudni a csapatfelállást és a további részleteket, de az bizonyos, hogy ez a film tesz majd pontot az MCU ötödik fázisának végére.

Hatodik fázis

A hatodik fázis kapcsán természetesen még nem árultak el minden részletet, sorozatokról például szó sem esett, viszont rögvest bedobtak három olyan címet és premierdátumot, ami garantáltan megemelte a rajongók pulzusát.

Fantastic Four - 2024. november 8. (USA)

Rögvest a Fantasztikus Négyes legújabb adaptációja nyitja majd 2024 novemberében a hatodik fázist. Részleteket egyelőre nem tudunk, a rendező nevét sem dobták be nekünk, és a szereplőgárdáról sem esett egy árva szó sem.

Avengers: The Kang Dynasty - 2025. május 2. (USA)

Újra ott fogunk tartani 2025-ben, mint az MCU harmadik fázisa végén: két Bosszúállók mozi tesz majd pontot a filmeken (és ezúttal már sorozatokon is) átívelő történet végére. Az Avengers: The Kang Dynasty címe elég beszédes, minden bizonnyal a Loki első évadában bemutatott Kang és az ő végtelenszámú alternatív univerzumos variánsa kavar majd be cseppet a multiverzumnak.

Avengers: Secret Wars - 2025. november 7 (USA)

Nem tudni, mire jutnak majd a Föld legnagyobb hősei Kanggel szemben, de az bizonyos, hogy 2025 novemberében a hatodik fázist az Avengers: Secret Wars fogja zárni. Ha a 2015-ös, ugyanezen a címen megjelent képregényekből indulunk ki, akkor a multiverzum különböző világai találkozni fognak egymással, hőseik egymás oldalán vagy épp egymás ellen szállhatnak harcba, ez pedig gyakorlatilag végtelen lehetőséget rejt magában, simán vissza lehet hozni a Fox-féle X-Men filmekből, vagy tulajdonképpen bármely korábbi Marvel moziból akárkit, a határ a csillagos ég.

A korábban már bejelentett filmek közül egyelőre nem esett szó a Deadpool 3-ról, az új Pókember filmről, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája folyatásáról, és az egyelőre még cím nélküli, mutánsokhoz kapcsolódó projektről, valamint sorozatos fronton kimaradt az Armor Wars, a Nova, a Wonder Man, és a Vakandára koncentráló széria.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)