Hirdetés

Ben Affleck elmondta, miért hagyta ott Batman szerepét

|

Affleck egyik barátja komolyan aggódott, hogy a színész halálra fogja inni magát, ha marad a projektnél.

Hirdetés

A The Batman film munkálatainak elején még az volt a terv, hogy azt Ben Affleck írja és rendezni, illetve a főszerepet is ő viszi majd. A színész később kilépett és átadta a címszerepet Robert Pattinsonnak, a megüresedett rendezői széket pedig Matt Reeves foglalhatta el. Hallottunk maszatos indokokat arra, hogy Affleck miért döntött így, de most minden köntörfalazás nélkül tisztázta a helyzetet.

Hirdetés

Hasonló döntések esetén sokszor fogalmaznak úgy a hivatalos közlemények, hogy kreatív ellentétek, időbeli egyeztetési problémák vagy valami hasonló, bármikor elpuffogtatható okok vezettek a szakításhoz, de Affleck szó szerint is inkább tiszta vizet akart önteni a pohárba. A színész ugyanis elárulta a The New York Timesnak, hogy a projekt visszavezette volna őt az italos pulthoz.

"Megmutattam valakinek a The Batman forgatókönyvét. Ő azt mondta, hogy 'szerintem ez elég jó, és szerintem halálra fogod inni magad, ha végigmész ezen még egyszer'."

Az említett cimbora az Igazság Ligájára célzott, melynek forgatása kifejezetten nehézkes volt, és elvette Ben Affleck minden motivációját arra, hogy a köpenyes igazságosztót alakítsa. A színész komoly alkoholproblémákkal is küzdött, ami olyannyira megmérgezte a magánéletét, hogy el kellett válnia a feleségétől 2018-ban. A szavaiból kitűnik, hogy a sztárok életére is ugyanúgy érvényes: ha olyasmit kell csinálnod, amit nem szeretsz, vagy olyan körülmények között, amit nem tudsz elviselni, könnyen összeroppanhatsz.

"Megpróbálod feldobni magad kajával, piával, szexszel, szerencsejátékkal, vásárlással vagy akármivel. Aztán az csak ront az életeden. Aztán még többet csinálod, hogy ezt a problémát elnyomd. Belekerülsz egy körforgásba, amiből aztán nem tudsz kitörni. Legalábbis velem ez történt."

Affleck összesen háromszor játszotta Batman szerepét a Batman v Supermanben, a Suicide Squadban és a Justice League-ben. A közönség és a kritikusok jelentős része egyetértett, hogy ugyan ezek a filmek meglehetősen gyengék voltak, Affleck tökéletesen hozta Bruce Wayne karakterét (legalábbis, amikor épp nem robbantott fel embereket). Kíváncsian várjuk, hogy Pattinson mit mutat majd a szerelésben - és persze arra is, hogy ő bírja-e majd józanul.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)