Hirdetés

Bezárja a Disney a Jégkorszak filmeket készítő Blue Sky-t

|

A stúdiót a 20th Century Fox 2019-es felvásárlása keretében szerezte meg, de most úgy látta, nem lesz rá szükség a továbbiakban.

Hirdetés

Szokás az animációs filmeket automatikusan a Disney kötelékébe tartozó Pixarhoz kötni, de a piacon több szereplő is versenyez, köztük a Dreamworksszel, a Minyonokat életre keltő Illuminationnel, vagy a Walt Disney Animationnel, aminél a Raya és az utolsó sárkány formálódik. Az 1987-ben alapított Blue Sky a Jégkorszak és Rio filmekkel vált igazán ismertté, legutóbb pedig a 2017-es Ferdinándot, valamint a nálunk 2020-ban bemutatott Kémesítve (Spies in Disguise) című filmet készítették.

A Disney úgy érezte, nincs szüksége még egy animációs csapatra a Pixar és a WDA mellett, így most a Blue Sky leállítása mellett döntött. 450 ember munkahelye szűnt meg ezzel, de közülük néhányan a cég más részlegeinél helyezkedhetnek el.

Hirdetés

A hivatalos indoklás szerint a jelenlegi gazdasági helyzet a döntés oka, és ez teljesen érthető: a Disney-nek elsősorban a Disney+ (meg az ajándéktárgyak, figurák, játékok) termel most pénzt, mivel a mozik világszerte zárva tartanak, ahogy a vidámparkok is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)