Hirdetés

Bezárt a Disney indokolatlanul drága Star Wars-hotelje

|

A döbbenetes építményben két éjszaka közel kétmillió forintot kóstált.

Hirdetés

Valószínűleg minden Star Wars-rajongó álma volt, hogy egyszer becsekkolhasson a Disney World elképesztő részletességgel felépített Galactic Starcruiser nevű szállodájába, amelynek a belső tereit a Csillagok háborúja világából ismert Halcyon utasszállító cirkáló űrhajóról mintázták.

Akinek ez még nem adatott meg, azt most el kell szomorítanunk: a tavaly márciusban megnyílt luxusszálloda ugyanis bejelentette, hogy lehúzza a rolót. A Disney weboldalán megjelent tájékoztató szeirnt az utolsó vendégek szeptember végén érkezhetnek majd meg a szállodába.

Hirdetés

A nem mindennapi hotel csaknem tökéletes illúziót kínált: a belső terek az űrhajó egyes helyiségeit idézték fel, a személyzet tagjai pedig szintén élethű Star Wars-jelmezekben tették a dolgukat, a programok között pedig interaktív események, különféle, természetesen Csillagok háborújával kapcsolatos témákra felhúzott vacsorák és élő előadások színesítették a vendégek napjait.

Ennek persze megkérték az árát is, két felnőtt számára a két éjszakás csomag több mint 4807 dollárba került, a családi tartózkodásért - három felnőtt, egy gyerek - viszont már 5999 dollárt, azaz több mint kétmillió forintot kellett fizetni.

Ilyen árak mellett persze nem meglepő, hogy lecsökkent az érdeklődés a Galactic Starcruiser attrakciói iránt. A Disney már korábban is jelezte, hogy a korábbi, heti 3-4 turnus helyett már csak heti két turnusban fogadja a vendégeket. Azoknak, akiknek szeptembert követően lett volna foglalásuk, arra figyelmeztetik, hogy lépjenek kapcsolatba a céggel, hogy megoldást találjanak a helyzetükre, ami jelenthet korábbi foglalást vagy pénzvisszatérítést is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A Disney azonban ennél részletesebb magyarázatot nem adott, még a The Verge újságírójának sem. Ezzel párhuzamosan a cég vezérigazgatója, Bob Iger bejelentette, hogy visszalépnek egy korábban az orlandói vidámparkjukhoz tervezett, egymilliárd dolláros beruházástól. Ennek talán több köze van ahhoz, hogy a Disney nemrég összerúgta a port Ron DeSantis floridai kormányzóval, miután a vállalat kifogásolta a republikánus politikus által aláírt, homofób törvényjavaslatot, amely az amerikai állam iskoláiban betiltja a különféle szexuális és nemi identitásokról szóló párbeszédet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)