Hirdetés

Bill Murray ezért nem vállalta Batman szerepét

|

Az volt az elképzelés, hogy a Szellemirtók sztárja Eddie Murphy Robinja mellett hősködik majd, de másképp alakult.

Hirdetés

Az Oscar-díjra jelölt Bill Murray egy élő legenda, akinek a puszta jelenléte is mosolyt csal a filmnézők arcára. A Zombieland 2-es cameója, az új Szellemirtók filmben való felbukkanása vagy éppen Wes Anderson legutóbbi rendezésében való részvétele mind jól jött ki, és biztosak lehetünk benne, hogy a következő Hangya film gonoszaként is maradandót fog alakítani a 71 éves színész. Az viszont egészen biztos, hogy másként alakult volna Murray karrierje, ha rábólint egy ikonikus szerepre. 

A Robert Pattinson-féle Batman premierje miatt érdekes belegondolni, hogy egykoron Bill Murray is lehetett volna a Denevérember. Mielőtt ugyanis Michael Keaton eljátszotta a karaktert, Murray-nek lett volna lehetősége megszemélyesíteni azt. A '80-as években a rendező, Ivan Reitman egy Batman-projekthez csatlakozott, és azt szerette volna elérni, hogy Murray legyen az igazságosztó, az oldalán pedig Eddie Murphy bukkanjon fel Robinként.

Hirdetés

Addig csupán Adam West formálta meg Batman élőszereplős változatát, szóval nem volt túl sok viszonyítási alap, Murray pedig - a Yahoo Entertainmentek adott nyilatkozata szerint - bele is egyezett a dologba, így az ötletet Murphy elé terjesztették, csakhogy ő hallani sem akart róla, így befuccsolt az egész. 

"Beszéltem erről Eddie Murphyvel, és Eddie Batmant akarta játszani. Ennél tovább nem ment a beszélgetés... Nem akarok senki számára a Csodafiú lenni. Talán sokkal korábban, amikor még kisfiú voltam. De a 80-as évekre már túl késő volt ehhez. Továbbá, nem passzolt hozzám a ruha. Eddie-nek jól áll a lila, és nekem is jól áll a lila. Pirosban és zöldben úgy nézek ki, mint a Mikulás egyik manója. Egyszerűen sok hiúság volt a produkcióban. Ez nem jött volna össze."

Reitman egy darabig még kapcsolatban maradt a projekttel, de aztán lemondott róla, és helyette elkészítette a Szellemirtókat, amiben Bill Murray volt az egyik főszereplő. Így vette át később Tim Burton Batmant és 1989-ben egy teljesen más megközelítéssel mutatta be Gotham hősét a világnak.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)