Hirdetés

A Disney feje is beszállt a szuperhősfilmekről szóló vitába

|

Még nincs vége a bulinak, megy az üzengetés: Bob Iger szerint a Coppola által használt "megvetendő" egy olyan jelző, amit az ember tömeggyilkosokra használ, nem pedig sikeres filmekre.

Hirdetés

Noha a bevételek azt mutatják, hogy a Marvel-filmek köszönik szépen jól megvannak, mondhat róluk bárki bármit, azért a a létrehozásukban résztvevők érthetően nem repesnek az örömtől, ha munkájukról olyan nagyágyúk beszélnek lekezelően, mint Martin Scorsese vagy Francis Ford Coppola. James Gunn már tegnap reagált a jelenségre, most viszont Bob Iger is úgy érezte, hogy nem hagyhatja szó nélkül, ha a Disney filmjeit gyalázzák. 

Hirdetés

A vezérigazgató igen éles hangon bírálta a két rendezőóriást, főleg Coppolát, aki úgy gondolja, hogy a Marvel-mozik nem csupán nem filmek, hanem egyenesen megvetésre méltóak.

"Én ezt a szót, hogy »megvetendő« nagyjából csak olyanokra használnám, akik mondjuk tömeggyilkosságot követtek el. Ezek filmek."

- fejtette ki Iger. Azt is elmondja, hogy maguk a kijelentések nem zavarják, mert mindenkinek legyen meg a saját véleménye,  sokkal inkább azzal nem tud megbékélni, hogy a rendezők ezzel az alkotók munkáját veszik semmibe, és azt jelzik, hogy ezek az emberek kisebb odaadással dolgoztak a szuperhősfilmeken, mint a Scorsese-ék projektjeiben részt vevő kollégáik:

"Francis Ford Coppola és Martin Scorsese két olyan ember, akikre a legnagyobb megbecsüléssel gondolok azon filmek fényében, amiket készítettek, filmeket amiket imádok és amiket mind láttunk. Mikor Francis azt mondja, hogy azok a filmek megvetendőek, akkor pontosan kihez beszél? Kevin Feige-hoz, aki a Marvelért felel, esetleg Taika Waititihez vagy Ryan Cooglerhez, akik rendezik őket, esetleg Scarlet Johanssonhoz, Chad Bosemanhez vagy Robert Downey Jr.-hoz?"

Végül elmondta, hogy ezeket a filmeket ugyanolyan szívvel készítik, mint bármelyik másikat, az emberek pedig szeretik őket, és végtére is nekik ez számít. Ezzel pedig rátapintott a lényegre, hiszen mondhatnak a legendás rendezők, amit szeretnének, egyelőre nem úgy néz ki, hogy leáldozott volna a szuperhősfilmek csillaga, és az ízléseken, szakmai szempontokon túl végül a pénz mondja ki az utolsó szót. Még akkor is, ha ennek érezhetőek a negatív hatásai is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)