Hirdetés

Boba Fett hajóját már nem hívja Slave I-nak a Disney

|

A cég nem szeretné a régi nevet használni, feltehetően a jelentése miatt.

Hirdetés

Számos ikonikus, a Star Wars univerzumában látott űrhajót tudnánk álmunkból felkeltve is felsorolni, és biztosan köztük lenne az eredetileg Jango Fetthez tartozó, majd Boba Fett által megörökölt Slave I. A jármű azonban a továbbiakban nem ezt a nevet viseli, mint azt a LEGO illetékesei elárulták a napokban.

Ahogy arról korábban írtunk, három szett is készül a The Mandalorianhez kapcsolódóan, ezek egyike Boba Fett csillaghajója. A LEGO Star Wars vezető tervezője, Michael Lee Stockwell elmondta, többé nem használják a Slave I nevet.

Hirdetés

"Mindenki elhagyja a Slave I elnevezést. Ezt valószínűleg nem jelentette be a Disney, csak szimplán nem akarja használni többé." - tette hozzá Jens Kronvold Fredriksen design director.

A "slave", avagy "rabszolga" kifejezés általános használata ellen a Black Lives Matter tüntetések során emeltek szót, mivel az a feketék rabszolgaságát idézi meg. Nem biztos, hogy a Disney emiatt döntött a Slave I név elhagyása mellett, az is lehet, hogy a The Book of Boba Fett sorozat kapcsán lesz valami olyan változás, ami indokolja, hogy csak simán csillaghajóként hivatkozzanak a járműre. A StarWars.com-on egyébként még él a Slave I adatlapja, ahol ezen a néven hivatkoznak rá, de a linkben már Boba Fett's Starshipként jelenik meg.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)