Hirdetés

Boba Fett tér vissza a The Mandalorian 2. évadában, vagy valaki más ölti fel páncélját?

|

Boba Fett meghalt? Él? Visszatér? Vagy más bújik meg a legendás páncélban majd? A The Mandalorian 2. évad egyre több rejtélyt dob fel, hogy még jobban várjuk a premiert.

Hirdetés

Bár a minap tartott nemzetközi streaming napra bejelentéseket ígért a Disney+, azonban végül szertefoszlottak a reményeink arról, hogy bármi hivatalosat megerősítenek a The Mandalorian második évadával kapcsolatban, ehelyett olyan rendkívül fontos dolgokról esett szó, mint az új Muppets sorozat vagy a Phineas és Ferb film. Pedig rengeteg mindenről kellett volna mesélnie a streaming szolgáltatónak, hiszen a közelmúltban olyan hírek váltották egymást, mint hogy Rosario Dawson lehet Ahsoka Tano vagy éppen felbukkan Boba Fett is. Noha utóbbi visszatérését már boncolgattuk bővebben is (a linken keresztül eljuthattok a cikkig), most történt egy casting, amely árnyalni látszik a képet. Ezt próbáltuk most felderíteni az elérhető forrásokat átfésülve.

Hirdetés

A törvény embere című sorozatért és a Deadwood-filmért is Emmy-díjra jelölt Timothy Olyphant csatlakozását megszellőztető The Hollywood Reporter a casting tényén kívül nulla információval rendelkezett arról, hogy a színész pontosan kit is alakíthat a következő szezon során. A Slashfilm aztán a saját forrásaira hivatkozva próbált meg fényt gyújtani a fejekben, ám éppen az ellenkezőjét érte el: jelentése szerint ugyanis Olyphant forgatott jeleneteket Boba Fett páncélját viselve, csakhogy ez erősen ellentmond azoknak az információknak, amik korábban napvilágot láttak.

Nemrég a THR számolt be róla, hogy Temuera Morrison - akinek nem ismeretlen a messzi-messzi galaxis, hiszen A klónok támadásában ő játszotta Jango Fettet - is aláírt a sorozathoz, méghozzá a mandalori származású fejvadász szerepére (ez passzol is, hiszen mint tudjuk, Jango a klónhadsereg mintaegyede, aki fiaként nevelte az egyik klónt, ő volt Boba). De ha valóban Morrison lesz Boba Fett, akkor Olyphant miképpen bújhatott bele az emblematikus páncélba és ki lesz ő valójában?

A Slashfilm erre is tudni véli a választ: ha Morrison Boba lesz, akkor szerintük Olyphant nem lehet más, mint egy Cobb Vanth nevű rejtélyes karakter, aki a Chuck Wendig által írt és 2015-ben indult Star Wars: Utóhatás-trilógiában mutatkozott be. A könyvben Vanth a tatooine-i székhelyű Freetown önjelölt seriffje, aki egy olyan mandalori páncélt szerez meg, amelyet a jawák guberáltak össze Jabba repülő bárkájának roncsai alól.

Ha emlékeztek rá, A Jedi visszatérben itt, a Tatooine Dűne-tengerén történt az a csata, ahol Boba Fett a sarlacc gyomrában kötött ki - később aztán több, nem kánonbéli megoldás is született rá, hogyan úszta meg az ezer éves emésztődést. (Egyébként a The Mandalorian első évadának "The Gunslinger" című epizódjának végén ezen a helyen megjelent már egy titokzatos fejvadász, amely akár Boba Fett, akár Cobb Vanth is lehetett, de mindenképpen fontos részlet volt).

Noha Wendig műve nem fogalmaz konkrétan, azonban utalásokat tesz, amik alapján feltételezhetjük, hogy a jawák Boba páncélját guberálták elő és erre tesz szert Cobb Vanth. Innen már nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy Boba Temuera Morrison képében megpróbálhatja visszaszerezni tőle a tulajdonát, amelyhez talán igénybe veszi Din Djarin (Pedro Pascal), a The Mandalorian főszereplőjének szolgáltatásait is.

Bármi is legyen a megoldás, az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga annak, aki Cobbot akarja levadászni. A karakter - aki egykoron rabszolga volt - elköteleződött amellett, hogy bármi áron megóvja Freetown-t és lakosait a különböző bűnszervezetektől, akik Jabba halála után megpróbálják magukhoz ragadni a hatalmat, még a buckalakókkal is egyezséget kötött annak érdekében, hogy biztonságban legyen a város.

Ez a fegyverforgató bűnüldöző szerep remekül passzol Timothy Olyphanthoz, ezt már bizonyította a színész többek között A törvény emberében és a Deadwoodban is, így kihagyott ziccer lenne, ha végül mégsem ő keltené életre Vanthot. Egészen októberig kell rá várnunk, hogy kiderüljön, mi az igazság, ugyanis ekkor fog debütálni a The Mandalorian 2. évada a Disney+-on (amely hivatalosan továbbra sem érhető el Magyarországon, a szerepek után ezt sem ártana helyrerakni).

Ti szeretnétek látni Boba Fettet a sorozatban? Szavazzatok!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)