Hirdetés

BREAKING: Johnny Depp megnyerte a pert Amber Heard ellen

|

Megszületett az ítélet Johnny Depp és Amber Heard perében, Depp 15 millió dolláros kártérítést kapna, de a helyi törvények miatt kevesebb jár neki.

Hirdetés

Pár napra azért szüksége volt az esküdtszéknek, hogy döntést tudjanak hozni, de ma este nem sokkal 9 óra után végül csak megszületett az ítélet. Az az ítélet, amire hatalmas tömeg várt már hetek óta, hiszen milliók követték nyomon az online adásokban Johnny Depp és Amber Heard perét.

Maga a per ugyebár azért indult, mert Heard 2018-ban egy véleménycikkben arról írt, hogy Depp zaklatta őt házasságuk alatt - bár nem nevezte nevén a színészt. Johnny Depp 2019-ben 50 millió dollárra perelte be ezért Heardöt, aki 100 millió dollárra perelte őt vissza. Heteken át folyt a tárgyalás, mi is sokszor írtunk róla. Most pedig döntés született.

Hirdetés

Johnny Depp megnyerte a pert, az esküdtszék úgy határozott, hogy Heard cikke egyértelműen Deppről szólt, a színésznő pedig szánt szándékkal írt benne valótlanságokat. Az esküdtek döntése értelmében Depp összesen 15 millió dolláros kártérítésre jogosult. Ebből 10 millió a kártérítés, és 5 millió az úgynevezett büntető kártérítés. 

Virginia államban azonban 350 ezer dollár a büntető kártérítés maximuma, így a bírónő módosította az ítéletet, végül 10 350 000 dollár jár Deppnek. Az ítélethirdetésen maga Depp nem volt jelen (épp az Egyesült Királyságban tartózkodik), Heard viszont igen.

Bár az esküdtek egyhangúan arra jutottak, hogy Heard hazudott, és Depp nem követett el ellene erőszakot, a színésznő ellenkeresetének egyik pontjában neki adtak igazat (háromból egy állítását találták valósnak, ez Depp egykori ügyvédjéhez kapcsolódott), ezért Amber Heardnek is járni fog 2 millió dollár. Gyors matek után tehát kijelenthető, hogy Johnny Depp 8 350 000 dollár pluszban zárhatja a napot, és ami talán még ennél is fontosabb, maga mellé állította szinte a teljes közvéleményt. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Innentől fogva pedig az lesz a legérdekesebb, hogyan reagálják le a történteket azok a nagy filmstúdiók, akik Heard cikke után azonnal lapátra tették Johnny Deppet.

Heard egyébként közleményt adott ki az ítélethirdetés után. Ebben azt írta, hogy végtelenül csalódott, mivel "bizonyítékok tömkelege" sem volt elég ahhoz, hogy szembeszálljon volt férje "hatalmával és befolyásával", illetve azért is csalódottságát fejezte ki, hogy "mit jelent ez az ítélet más nők számára". Szerinte ugyanis a döntés miatt nem fogják komolyan venni a nők elleni erőszakot. Véleménye szerint az esküdtek "elvették tőle a szólásszabadsághoz való jogot".

Maradjunk annyiban, a héttagú esküdtszék mindezt eléggé másként látta. És valószínűleg nem ők voltak az egyetlenek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)