Hirdetés

BREAKING: jönnek az új Star Wars mozifilmek, melyekben teljesen új korszakokba látogathatunk el

|

Teljesen új korszakokat is bejelentettek a következő három Star Wars mozi leleplezésével, visszatér az egyik korábbi főszereplő is.

Hirdetés

Összesen három új Star Wars mozifilmet jelentettek be a Star Wars Celebration 2023 során megrendezett Lucasfilm's Studio Showcase-en. Mindhárom film teljesen más korszakokban fog játszódik, közülük kettő pedig olyan helyekre merészkedik az idővonalon, ahol korábban még nem jártunk a kánonban se mozik, se sorozatok, se képregények vagy videojátékok formájában. 

Fény derült a rendezők kilétére is: James Mangold, Dave Filoni és Sharmeen Obaid-Chinoy kapnak most lehetőséget arra, hogy bizonyítsanak a messzi-messzi galaxisban - bár Filoni esetében ez igazából nem is lehet kérdés. Lássuk, egészen pontosan mire is számíthatunk.

Hirdetés

A 2017-es Logan rendezője, James Mangold minden korábbinál visszább utazik az időben, és az új, "Dawn of the Jedi" nevet kapó korszakban fogja elmesélni a jedik eredettörténetét. "Bibliai szintű" sztorira számíthatunk az ígéretek szerint, a történet pedig még a The Old Republic korszak előtt játszódik. Bizony, most először felkerült a korábban videojátékokban bemutatott The Old Republic éra a hivatalos kánon idővonalára, mostantól kezdve tehát bárkikor érkezhetnek olyan történetek is, amik ebben a korban játszódnak.

Így fest a Star Wars hivatalos kánonjának új idővonala, benne a most bejelentett két új korszakkal (Dawn of the Jedi, New Jedi Order), illetve most visszatért a The Old Republic érával.
Így fest a Star Wars hivatalos kánonjának új idővonala, benne a most bejelentett két új korszakkal (Dawn of the Jedi, New Jedi Order), illetve most visszatért a The Old Republic érával.

Dave Filoni saját Star Wars filmje a hatodik és a hetedik epizód közé lőhető be, gyakorlatilag itt futnak majd össze A Mandalóri tévésorozat és a kapcsolódó spin-off szériák történetei. Az ígéretek szerint a mozi meríteni fog a korábbi, immár "Legendák" néven illetett kánonból is - ez a megoldás eddig sem volt idegen Filonitól. Egy eposzi csatáról fog szólni a film, szóval nem véletlenül lett miatta nagyon izgatott a legtöbb rajongó. 

Végezetül jön Sharmeen Obaid-Chinoy filmje, ami 15 esztendővel a kilencedik rész, vagyis a Star Wars: Skywalker kora után játszódik, és az új Jedi Rend megszületéséről szól. Arról a rendről, melynek nem más, mint Rey lesz a mestere. Az új trilógiában őt alakító Daisy Ridley hatalmas ováció mellett színpadra is lépet a helyszínen. Az új korszak neve, melyben ez a film is helyet kap nem más, mint egyszerűen csak "New Jedi Order".

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A kérdés adott: melyik Star Wars filmet várjátok a legjobban a most bejelentett háromból?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)