Hirdetés

Bruce Willis demenciában szenved, családja erősítette meg hivatalosan a rossz hírt

|

A közösségi médiában jelentette be Bruce Willis családja a szomorú hírt, akik végre egyértelmű diagnózist kaptak, és a helyzet elég lesújtó.

Hirdetés

A 67 éves színésznél tavaly márciusban diagnosztizáltak afáziát, amely agyi sérülés, vagy agyvérzés következtében fellépő nyelvi zavart jelent, emiatt be is jelentette visszavonulását, mivel ez a betegség jelentősen befolyásolja kognitív képességeit. Sajnos az elmúlt egy év során Willis állapota rosszabb lett, ennek eredményeképpen már konkrétabb diagnózis sikerült felállítania az orvosoknak, így kimondható, hogy frontotemporális demenciában szenved.

A frontotemporális demencia a demencia szindrómák 3-10%-áért felelős, 60 év alattiak körében viszonylag gyakori. A helyzet súlyos, mivel ez a betegség az intellektuális képességek leromlását, a személyiség változásait, viselkedés-, hangulat- és mozgási zavarokat idéz elő, kb. 5-15 évig élhet vele a beteg legjobb esetben.

Hirdetés

"Ma még nem létezik gyógymód a betegségre, reményeink szerint az elkövetkező években ez megváltozhat"

- áll a család közleményében.

"Bruce mindig is hitt abban, hogy a hangját mások megsegítésére használja, fontos kérdésekre hívja fel a figyelmet mind nyilvánosan, mind magánéletében. Szívünk mélyén tudjuk, hogy - ha ma megtehetné - úgy reagálna, hogy a nyilvánosság erejével kapcsolatot teremtene azokkal, akik szintén ezzel a betegséggel küzdenek, és felhívná a figyelmet arra, milyen hatással van oly sok emberre és családjukra ez a betegség"

- teszik hozzá, a teljes közleményt ide kattintva olvashatjátok el. Bruce Willis legendás alakításait visszavonulásakor összeszedtük nektek, érdemes ezekkel emlékezni életművére. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)