Hirdetés

Bruce Willis engedélyt adott arra, hogy más színészek arcát az övére cseréljék

|

Ő az első színész, aki hivatalosan engedélyezi deepfake klónjának használatát.

Hirdetés

Erősen megosztó technológia a deepfake: ennek segítségével könnyen lehet megtévesztő videókat alkotni, melyekben olyan helyzetekbe tesznek embereket, amilyenben nem voltak (például sztárokat pornóba, hogy csak egy felhasználási módot említsünk), mondatokat adnak valaki szájába, amiket ő soha nem mondott. Ugyanakkor a filmeseknek segíthet, hogy már nem élő színészeket visszahozzanak, ha nem is teljes filmek, de cameószerepek kedvéért - mind A mandalóri, mind a Zsivány Egyes esetében láthattuk hasznát.

Márciusban jelentette be Bruce Willis családja, hogy a színész betegsége miatt kénytelen feladni a karrierjét, viszont lehet, hogy a deepfake segítségével láthatjuk még arcát a vásznon.

Hirdetés

Telegraph jelentése szerint Willis engedélyt adott arra, hogy a Deepcake nevű amerikai cég használja "digitális ikrét", miután tavaly egy orosz telefonszolgáltatás, a MegaFon reklámjában már bevetették a techológiát, egy másik színész testére tették az ő arcát.

"Tetszett az a precizitás, amellyel a karakteremet megalkották. Ez egy minifilm volt a szokásos akció-vígjáték zsáneremben. Számomra ez remek lehetőség, hogy visszautazzak az időben.

A modern technológia megjelenésével még akkor is tudtam kommunikálni, dolgozni, és részt venni a forgatáson, amikor én egy teljesen másik kontinensen voltam. Nagyon új és érdekes élmény, hálás vagyok az egész csapatnak érte."

- nyilatkozta.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nem tudni még, a Deepcake mihez kezd, hogyan fogja használni vagy értékesíteni Bruce Willis és más színészek mását, de a lehetőségek között szerepel a színészek fiatalítása, az ütemezésből eredő problémák áthidalása, az utazási költségek elkerülése.

Az említett reklámot és annak munkálatait itt lehet megtekinteni:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)