Hirdetés

Felfüggesztették Bryan Singer a Bohém rapszódia miatti BAFTA-jelölését

|

A rendezőt szexuális zaklatással vádolják, ezért vették el tőle a jelölést. A Fox is kiállt a döntés mellett.

Hirdetés

Nem alakult zökkenőmentesen a Bohém rapszódia mozi sorsa, hiszen a forgatás közben kellett a stúdiónak megválnia Bryan Singer rendezőtől, a filmet végül Dexter Fletcher fejezte be. Nem lehet pontosan tudni, mi lehetett Singer kirúgásának az oka, ő ugyanis arra hivatkozott, hogy egy beteg családtagját szerette volna ápolni, a stúdió pedig ezt nem engedte neki, a stáb többi tagja viszont azt pedzegette, hogy a rendezővel egészen egyszerűen kínszenvedés volt együtt dolgozni. Az mindenesetre tény, hogy a Bohém rapszódia hatalmas siker lett, jelölték egy csomó díjra, többek között hét BAFTA-ra is. 

Hirdetés

A hét jelölés  között pedig ott figyel az egyik legfontosabb kategória, a legjobb brit film díja is. Nos, a jelenlegi állás szerint, ha ezt bezsebeli a mozi, akkor biztosan nem Bryan Singer fogja átvenni a szobrocskát. A Brit Filmakadémia ugyanis felfüggesztette a rendező jelölését, mivel Singer épp a szexuális zaklatás elég komoly vádjaival néz szembe. Ezeket a vádakat egyébként Singer tagadja, és az Akadémia természetesen hangsúlyozta, hogy ha a vizsgálatok lezárása után a rendező ártatlannak bizonyul, akkor készek visszavonni a felfüggesztés, addig azonban hatályban marad a dolog. A Bohém rapszódiát gyártó Fox gyors közleményben tudatta mindenkivel, hogy teljes mellszélességgel kiállnak ők is a Brit Filmakadémia döntése mellett - ez egyébként cseppet sem meglepő, hiszen nagyon megromlott a rendező és a stúdió viszonya. 

Bryan Singer nevének kihúzása persze magának a filmnek a jelölését nem érinti, a Bohém rapszódia ugyanúgy esélyes a legjobb brit film BAFTA-díjára, csak éppen abban az esetben, ha nyerne, akkor kizárólag Graham King producer és Anthony McCarten forgatókönyvíró fogják átvenni a szobrot. 

Szerintetek jogos a Brit Filmakadémia döntése? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)