Hirdetés

Budapesten forgat az Oscar-díjas Adrien Brody, itt ünnepelte az 50. születésnapját is

|

A zongorista és a Ragadozók sztárja a The Brutalist című, hazai vonatkozású film miatt tartózkodik Magyarországon.

Hirdetés

Adrien Brody 2003-ban vehette át a legrangosabb filmes díjat az egy évvel korábban bemutatott A zongoristában nyújtott alakításáért. A második világháború szörnyűségeit a varsói gettóban átvészelő zeneszerzőt, a zsidó származású Władysław Szpilmant eljátszó színész a még nem volt 30 éves, amikor neki ítélték az Oscart, és ezzel a mai napig a legfiatalabb győztesnek számít a legjobb férfi főszereplő kategóriában.

Azonban nem csak ebben a produkcióban játszott meggyőzően, láthattuk többek között Az őrület határánban, a King Kongban, A faluban, az Antal Nimród rendezte Ragadozókban, és az egyedi filmjeiről ismert Wes Anderson számos alkotásában (Utazás Darjeelingbe, A fantasztikus Róka úr, A Grand Budapest Hotel, A Francia Kiadás), de a tévé világa sem áll távol tőle. Volt már híres szabadulóművész (Houdini), beugrott pár epizód erejéig a Birmingham bandájába és az Utódlásba is, de nemrég saját sorozatot kapott. Az Epixre gyártott Chaplewaite kosztümös horror Stephen King novellája alapján, melynek már berendelték a második évadát.

Hirdetés

Legfrissebb projektje pedig Magyarországra szólította, itt forog ugyanis Brady Corbet rendezésében a The Brutalist című dráma, mely egy Amerikába kivándorló, és ott a brutalista stílus meghonosításával hatalmas népszerűségre szert tevő építész, Tóth László (Adrien Brody) és felesége, Tóth Erzsébet (Felicity Jones) életének 30 évét követi nyomon. A filmben szerepel még Guy Pearce és Jonathan Hyde is.

Brodyt emiatt Budapesten érte április 14-e, ami történetesen a születésnapja, méghozzá az 50., amit egy fővárosi étteremben, a Rosenstein Vendéglőben ünnepelt az egyébként anyai ágon magyar felmenőkkel rendelkező színész - vette észre a Telex. Az étterem posztja szerint a családjával együtt érkezett.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)