Hirdetés

Brie Larson szerint a Marvelnek gyorsítania kéne az LMBTQ karakterek szerepeltetése terén

|

A Marvel Kapitányt alakító színésznő szerint az irány jó, a tempón viszont lehetne még javítani.

Hirdetés

Brie Larson sosem volt az a személy, aki véka alá rejti világnézetét. Most épp a Variety készített vele egy interjút, a beszélgetés során pedig a színésznő kifejtette, a jövőben szerinte még több LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer) Marvel karakterre van szükség a filmekben. 

Hirdetés

Larson megemlítette, nemrég odajött hozzá egy kislány, aki nemes egyszerűséggel csak annyit mondott a Marvel Kapitányt alakító színésznőnek, hogy "Köszönöm". Ez abban erősítette meg Larsont, hogy nagyon fontos mindenki számára, hogy képviselve legyen ő maga is a médiában, így például a mozifilmekben. Kiemelten fontosan tartja azt, hogy fiúk és lányok (illetve az ő szavaival élve olyan fiatalok, akik egyik csoportba sem sorolják magukat) lássák a hozzájuk hasonló embereket is a filmekben.

A beszélgetés egy pontján az interjút készítő Marc Malkin megemlítette, ő bizony sosem gondolta volna, hogy valaha látni fog egy LMBTQ szuperhőst. Larson erre azt felelte, ez mélységesen elszomorítja, hiszen hogyan is gondolhatná bárki, hogy egy bizonyos embertípus nem válhat képregényes hőssé. Sőt, még azt is hozzátette, ő a jelenlegi tempónál is sokkal gyorsabban szeretne haladni, ennek érdekében pedig mindent meg is fog tenni. A színésznő úgy zárta a gondolatait, hogy esténként nem tudná álomra hajtani a fejét, ha úgy érezné, nem tett meg mindent, amire képes lehetett volna. 

Most egy apróbb spoiler következik a Bosszúállók: Végjáték kapcsán, ennek tudatában olvassatok csak tovább!

A Végjátékban bukkant fel egyetlen rövidke jelenet erejéig egyébként a Marvel filmes univerzumának első nyíltan meleg karaktere, egy civil, akit maga az egyik rendező, Joe Russo alakított. Russo is kiemelte, hogy mindenképpen akartak egyszer egy teljesen egyértelműen meleg szereplőt is a Bosszúállók filmekbe, mivel szerinte is nagyon fontos az, hogy mindenki úgy érezze, reprezentálva van a Marvel mozikban. 

Jelenleg még nem tudni, merre halad tovább ebben a témakörben a Marvel, egyes pletykák szerint a The Eternals filmben láthatjuk majd az első nyíltan meleg szuperhőst. Kevin Feige a Marvel Studios fejese már tavaly leszögezte, hogy úton van egy meleg hős. A Tessa Thompson által alakított Valkűrről ugyan tudjuk, hogy biszexuális, de az ezt konkretizáló jelenetet végül kivágták a Thor: Ragnarökből. 

Sokak szerint Miss America, azaz America Chavez remek választás lenne a Marvel hősök közül arra, hogy meleg szuperhősként debütáljon a füzetek után a filmvásznon is. Miss America a Marvel Comics első latin-amerikai származású meleg karaktere, akinek 2017 áprilisában saját képregénysorozata is indult (amit az ugyancsak latin-amerikai, LMBTQ szerzőnő, Gabby Rivera írt), de ezt a gyenge eladások miatt egy év múlva el kellett kaszálni. Ezt követően Miss America a West Coast Avengers képregénysorozat csapatához csatlakozott. 

Nektek mi a véleményetek arról, hogy a képregényes mozifilmekben is megjelenjen a diverzitás olyan szinten, mint ahogy az már hosszú évek óta történik a füzetekben? Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy mondandóját kulturált keretek között fejtse ki, bízom bennetek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)