Hirdetés

Leiát Carrie Fisher lánya alakította a Star Wars: Skywalker kora egyik jelenetében

|

Már egy ideje tudtuk, hogy Az ébredő Erő bizonyos fel nem használt felvételeivel oldották meg Carrie Fisher hiányát, de ennél azért több is kellett.

Hirdetés

J.J. Abrams már jó előre leszögezte, hogy Carrie Fisher és ezáltal Leia Organa hercegnő/tábornok is szerepelni fog a kilencedik Star Wars epizódban. A 2016-ban elhunyt színésznőt nem sima CGI videókkal akarták pótolni, ezért olyan korábban rögzített jeleneteit használtak fel hetedik részből, amik végül nem kerültek bele Az ébredő Erő moziverziójába. Volt azonban egy jelenet, ahol ennél több trükköt is be kellett vetni, innentől pedig némileg spoileres vizekre vezünk. 

Hirdetés

A Skywalker korában van ugyanis egy flashback jelenet, amely során az ifjú Luke épp jedi edzést tartott a még szintén fiatal Leiának. A szóban forgó jelenetben Luke-ot természetesen Mark Hamill alakítottak, akit digitálisan fiatalítottak meg. Most pedig az is kiderült, hogy Billie Lourd, Carrie Fisher lánya játszotta el édesanyja egykori karakterét, ő bújt a fiatal Leia Organa bőrébe. Nyilván itt azért a CGI-t is segítségül kellett hívni, az illetékesek A Jedi visszatérből vették kölcsön Carrie Fisher arcát, majd illesztették azt rá Billie fejére. 

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy digitális technikákkal varázsolják rá Carrie Fisher arcát egy másik színésznőre: a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet végén Ingvild Deila alakította Leiát, aki ugyancsak a CGI-nak hála kapta meg Fisher arcát. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)