Hirdetés

Beperli a Netflixet egy könyvkiadó a Black Mirror: Bandersnatch miatt

|

A népszerű Choose Your Own Adventure könyveket piacra dobó cég szerint a streaming oldal megsértette a szerzői jogokat.

Hirdetés

Sokak tetszését elnyerte a Netflix új nagy dobása, a Black Mirror sorozathoz kapcsolódó önálló film, a Bandersnatch, amiben a néző döntheti el, hogyan alakuljon a sztori. Viszont akad olyan, aki nem igazán örül, hogy a srácok pont ezt a fajta történetmesélést választották.

Hirdetés

A Choose Your Own Adventure egy leginkább gyerekeknek készült könyvsorozat, amelynek az egyes kalandjai során az olvasó dönti el, mi legyen a következő lépés, így pedig gyakorlatilag ő alakíthatja a cselekményt. Egy időben elég nagy népszerűségnek örvendtek ezek a könyvek, később pedig a Chooseco nevű kiadóhoz kerültek a szerzői jogok.

A Chooseco pedig most úgy döntött, hogy beperli a Netflixet a Bandersnatch miatt, mert a kiadó állítása szerint a vállalat kihasználta a Choose Your Own Adventure könyvek márkaismertségét a film megalkotásához. Ráadásul a kiadó még hozzátette, hogy a Netflix korábban megpróbált licencet szerezni a könyvsorozat felhasználásához, de végül nem valósult meg a dolog. A Chooseco döntésében egyébként az is közrejátszott, hogy a Bandersnatch hamar durvává és véressé válik, ami a cég szerint rossz fényt vet a könyvsorozatra.

Szerintetek jogosak a kiadó vádjai?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)