Hirdetés

Elkészült az első világűrben forgatott videoklip

|

Chris Hadfield, Kanada első számú kabalafigurája David Bowie 1969-es klasszikusának feldolgozásával lepett meg mindenkit az ISS-en töltött utolsó napján. Igen, az űrben.

Hirdetés

Ezt is megértük, megszületett az első olyan videoklip, amit az űrben forgattak. A remekművet pedig az a Chris Hadfield követte el, akinél Kanada keresve sem találhatott volna jobb országimázst. Ha létezik ember, aki képes feledtetni velünk, hogy a mounty-k hazája ránk szabadította többek között Justin Biebert és Celine Diont, az csakis minden idők legjobb fej űrhajósa (és nem csak azért, mert imádja Magyarországot).



A kanadai légierő 53 éves nyugalmazott ezredese két alkalommal is járt az űrben, mielőtt megkapta volna a nemzetközi űrállomás parancsnoki tisztségét, amit tegnap adott át a váltásként érkezett új legénység rangidős űrhajósának.

A klasszikus, David Bowie előadásában



Hadfield, aki több mint 760 ezer követő által olvasott Twitter-üzeneteivel, fényképeivel és videóival igencsak elkényeztette az űrhajózás iránt érdeklődő közönséget, hazaindulása előtt David Bowie 1969-es Space Oddity című számának feldolgozásával lepte meg rajongóit egy zseniális videoklip formájában. Egyébként az ő nevéhez fűződik az első világűrben felvett dal (Jewel in the Night 2012 szentestéjén), és tőle tudhattuk meg, hogy ha épp hullócsillagot látunk átsuhanni az égen, az jó eséllyel a légkörben elégő emésztési végtermék. Hadfieldet a Föld elnökének, írják a fórumozók a világ minden pontjáról, az a helyzet, hogy nem tudok, és nem is akarok vitatkozni velük.

Chris Hadfield videoklipje az űrben




Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)