Hirdetés

Elhunyt Chuck Berry, a rock 'n roll legenda

|

Szombaton egy csodálatos zenész távozott az élők sorából, egy igazi legendáról emlékezünk most meg pár szóban.

Hirdetés

Charles Edward Anderson Berry Sr. helyi idő szerint szombaton délben hunyt el otthonában. A vészhelyzetre reagáló mentősök gyorsan kiértek a helyszínre, de már nem tudták megmenteni a 90 éves zenészlegendát.

Chuck Berry 1926 október 8.-án született, és tinédzserkorától halálig zenélt. Első saját slágere a Roll Over Beethoven volt, amit olyan klasszikusok követtek, mint a Johnny B. Goode, a Sweet Little Sixteen, vagy a Rock and Roll Music.

A legenda volt a rock 'n roll műfajának egyik első úttörője, és a nagy öregek közül ő volt a korszak utolsó tanúja. Chuck egészen 2014-ig rendszeresen fellépett St. Louisban és a gitárt azután sem tette le. Egészen mostanáig.

Nélküle a műfaj egészen más lenne. Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)