Hirdetés

Egy cosplayer politikus nyert választást Tajvanban

|

A 27 éves Lai Pin-yu nem csak kiváló jelmezeiről lesz ismert mostantól, Tajpej egyik kerületében aratott győzelmet a korábbi polgármester fölött.

Hirdetés

Noha itthon még erősen vegyes a videojátékok megítélése, a Távol-Keleten a geek kultúra már olyannyira a mindennapok része, hogy több példát is láttunk már arra, hogy politikusok használták fel azt a kampányukhoz. Ezúttal Tajvanban aratott választási győzelmet egy 27 éves politikus, aki kampánya alatt többször is anime- és mangahősöket testesített meg.

Hirdetés

Lai Pin-yu a Tajpeji Nemzeti Egyetem jogi karán tanult, majd sokáig aktivistaként vett részt a közéletben, emellett nagy anime rajongóként lelkes cosplayer is, mely hobbiját a politikusi karrier sem tudta feledtetni vele.

Persze azt talán túlzás lenne kijelenteni, hogy feltűnő öltözékeinek köszönhette mostani választási győzelmét, de nem nehéz elképzelni, hogy bizonyos emberek figyelmét felkelthette a néha tetőtől talpig latexbe öltözött 27 éves hölgy. 

Tajpej tizenkettedik kerületének leendő polgármesterének Facebook-oldalán szétnézve láthatjuk, hogy rengeteg anime karakter bőrébe belebújt már, győzelmét pedig stílusosan a Sailor Moon egyik szereplőjének cosplayével köszönte meg.

Valószínűleg eltelik még egy kis idő, mire globális szinten is elfogadottá válik a geek kultúra, de az ehhez hasonló győzelmek mindenképpen elősegítik az ügyet. Remélhetőleg politikai karrierje is olyan sikeres lesz Pin-yunak, mint amit cosplayerként elért, és nem csak jelmezeiről fogunk olvasni a jövőben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)