Hirdetés

Cristopher Nolan egy valódi Boeing 747-es repülőgépet robbantott fel a Tenet forgatása alatt

|

A Tenet rendezője szerint még így is olcsóbban jöttek ki, mintha CGI technológiával valósítják meg ugyanazt a jelenetet.

Hirdetés

Nemrég látott napvilágot Cristopher Nolan legújabb filmje, a Tenet második előzetese, ez alapján pedig a legtöbben csak vakarják a fejüket, hogy vajon miről is szól majd a történet. Noha a megjelenési dátum egyelőre kérdéses, érdekességek már érkeznek a moziról, ezúttal például az egyik látványos momentum kapcsán szólaltak meg az alkotók, akik egy valódi repülőgépet áldoztak fel a moziért.

Hirdetés

Az új előzetesben is láthatjuk, hogy a film egy pontján egy hatalmas utasszállító repülőgép is kulcsszerepet játszik majd a főszereplők egyik tervében. A rendező most elárulta, hogy ennél a jelenetnél egy valódi 747-est robbantottak fel.

"Úgy terveztem, hogy miniatűr modelleket építünk fel és ezeket egészítjük majd ki vizuális effektekkel meg minden egyébbel. Elkezdtünk utánaszámolni... Világossá vált, hogy konkrétan költséghatékonyabb megvásárolni egy valódi repülőt és tényleg megvalósítani a jelenetet, mint modelleket és CGI-t használni."

A döntésében az is szerepet játszott, hogy az egyik helyszínbejáráson ráakadtak egy raktárra, ahol régi repülőgépeket őriztek. Maga Nolan is impulzusvásárlásnak nevezte, hogy lecsapott egy igazi Jumbo Jetre. 

Már a Dunkirk forgatásai alatt is használtak valódi második világháborús gépeket, valamint azok másolatait, szóval a rendezőtől nem idegen, hogy inkább a hagyományos utat válassza a vizuális effektek helyett. Sajnos egyelőre nem tudni, hogy mikor csodálhatjuk meg teljes valójában az ominózus robbanást, hiszen nagy valószínűséggel a Tenet július 17-i premierje is csúszik. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)